Kedd, 2018. december 18., 16.54

A városi mobilitás jövője

A városi közlekedés fenntartható fejlesztéséről tanácskoztak a Városházán
A városi közlekedés fenntartható fejlesztéséről tanácskoztak a Városházán

A temesvári városházán szervezték meg szerdán A jövő mobilitása című eseményt, a Romániai Francia Kereskedelmi és Iparkamara (CCIFER) és a Temesvári Polgármesteri Hivatal közös szervezésében. A találkozón részt vettek azok a francia érdekeltségű romániai nagyvállalatok képviselői, amelyek élen járnak a fenntartható városfejlesztéshez szükséges megoldások kidolgozásában és a környezetbarát mobilitás eszközeinek a kifejlesztésében.

François Coste, a CCIFER elnöke idézte az Európai Bizottság 2016-os közleményét, amely szerint a következő években drasztikusan csökkenteni kell a városi közlekedésben részt vevő járművek széndioxid kibocsátását. Erre keres megoldásokat A jövő mobilitása című rendezvény is.

A temesvári közlekedés jelenéről és jövőjéről Nicolae Robu polgármester beszélt, aki szerint a város robbanásszerű gazdasági fejlődése az autók számának ugrásszerű növekedését is maga után vonta. A városnak elkészült a hosszú távú moblitási terve a 2016–2030-as időszakra. A terv szerint a közszállítást elsősorban elektromos járművekkel (villamosok, trolibuszok és a jövőben elektromos buszok) akarják megvalósítani. A temesvári közszállítás része a kerékpár-kölcsönző rendszer és a jövőben a Bega-csatornán közlekedő vaporettók (vízibuszok).

A Renault cég bemutatta saját fejlesztésű elektromos járműveit, amelyek még nem terjedtek el Romáiában, de évről évre nő az eladott elektromos járművek száma. A városi mobilitás fenntartható fejlesztéséhez kínáltak megoldásokat a Holcim, az ENGIE, a Pricewaterhouse Coopers és az Orange cégek képviselői.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'