https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 16., 23.35
Késésben a SAMTID

A víz politikailag is színtelen

A víz politikailag is színtelen
A víz politikailag is színtelen

Késnek a megye hat nagyvárosában elkezdett SAMTID munkákkal, legalábbis Iosif Matula, a megyei önkormányzat leköszönő elnöke úgy véli: nem fogják betartani a kezdetben kijelölt határidőt.

Kürtös, Nagylak, Lippa, Pankota, Pécska és Szentanna városok lakói korszerű ivóvízhálózatot használhatnak majd, a projekt kivitelezését azonban a jelek szerint nem tudják megvalósítani július elsejéig. Matula szerint a munkákkal megbízott vállalat nem fejezte be a technológiai részeket, ami azt jelenti, hogy a hálózat nem fog beindulni júliusban.

Ennek kapcsán ültek össze tárgyalni a megyei tanács illetékesei a közmunkaügyi és területrendezési szaktárca vezetőivel, akiktől a projekt tüzetes átvizsgálását kérték. A tárgyalás során a kivitelezők kezeskedtek azért, hogy behozzák a lemaradást és az augusztusi hónap folyamán befejezik a munkákat, többek között a terepen dolgozó emberek számának a növelésével.  

„A SAMTID az egyik legfontosabb projektünk, melyben a lakosságot céloztuk meg. Ezért sajnálom, hogy a munkák nem úgy mentek, ahogy elterveztük, és hogy bizonyos településben politikai színezeten múlik a haladásuk. Az egészséges ivóvízre az egész lakosságnak szüksége van, függetlenül attól, hogy melyik párt embere a polgármester. A víznek nincs politikai színezete” – mondta Matula.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Vasárnap, 2008. június 08., 17.37 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hozzám a pécskai beruházás áll közel. Azért is, mert vezetékes vízfogyasztó vagyok, szó szerint is. Ennek a jó másfél millió euróba kerülő beruházás árának 60%-át a vízivók fizetik ki, az egyre növekvő víz árában, a következő 13 évben, az összköltségből körülbelül 40%-ot adott az Unió.
Sajnos a beruházás versenytárgyaláson elnyerő cég, saját haszna lefölözése után alvállalkozókra bízta a munkát, aki nem fértek bele a tervezett kiadásokba, de határidő-módosítást is kértek.
Pécskán a SAMTID miatt egyetlen centiméterrel sem nő a vezetékhálózat hossza, csupán az 5,5 km-es, 25 éves gerincvezetéket és az arra eső szerelvényeket és csatlakozásokat cserélték újra. Bővítve csak a vízüzem tárolókapacitása lett, amit 500 köbméterről ezerre növelnek, továbbá felújítják a vízfeldolgozó (vas-, mangán- és arzéntalanító, valamint klórozó) technológiai blokkot.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'