Szombat, 2018. december 15., 08.37
Nótaest az egész családnak

A zene jó hatással van felnőttre, gyermekre

A zene jó hatással van felnőttre, gyermekre
A zene jó hatással van felnőttre, gyermekre

Amikor Kodály Zoltánt arról kérdezték, mikor érdemes elkezdeni a gyermekek zenei nevelését, azt válaszolta: „Kilenc hónappal a születése előtt”. Majd helyesbített: „Pontosabban kilenc hónappal az édesanya születése előtt.” Ebből kiindulva, sokan már el is késtek, de, amint tudjuk, sosem késő bármi újat elkezdeni az életben.

Az Arad Megyei RMDSZ Nőszervezete február 23-án 18 órától nótaestet szervez, ami tulajdonképpen egy lazulós, szórakozós, kikapcsolódós délutáni összejövetel lesz népzenei aláfestéssel, amit a Viola néptánccsoport zenészei, a Gazdag testvérek biztosítanak. A zenészek leginkább mezőségi nótákat húznak, de ebben az esetben a „közönség” kérései alapján állítják össze a repertoárt, tehát egyfajta kívánságműsorként fognak zenélni.

Kisgyermekes szülőket is gyermekkel együtt szeretettel hívnak és várnak a kötetlen találkozóra, ahol mindenki kedve szerint szórakozhat: lehet dalolni, táncolni, vagy csak ülni és beszélgetni, ismerkedni, kikapcsolódni. A gyermekek rajzolhatnak, színezhetnek, miközben a háttérben népzene szól, ezért is egy kiváló lehetőség azoknak, akik otthon nem hallgatnak népzenét. Köztudott, hogy a gyermekek olyan tevékenységeken keresztül fejlődnek leginkább, amiben örömüket lelik. Ilyen az éneklés, a zenehallgatás, a kisgyernek számára a zene is egy „játékszer”.

„Ez egy remek alkalom arra, hogy elbeszélgessünk egymással, magyar közösségünk hölgy tagjai elmondják, milyen jellegű kikapcsolódási, szórakozási lehetőségre lenne igényük, hogy ezt figyelembe véve tudjunk a jövőre nézve tervezni” – mondják a szervezők.

A pénteki nótaest az aradi RMDSZ székházában, a Püspökség (Episcopiei) utca 32. szám alatt lesz. Büfét nem biztosítanak, de igény szerint vihetnek rágcsálni- és innivalót.

Hölgyek, figyelem! Ne hagyják otthon a párjukat és a gyermeket sem!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Dobi tamas / Hétfõ, 2018. február 19., 21.36 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Remelhetoleg nemlesz ojan mint a Zerindi volt a Farsang anak nemkel par

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'