Kedd, 2018. október 16., 16.14

Adventi hangverseny a minorita templomban

 
2017. december 06., 17.12
Szerda

Szombaton, december 9-én 18 órakor a Kölcsey Egyesület hagyományos adventi hangversenyének és kórustalálkozónak ad otthont az aradi minorita templom. A szervezők vallási hovatartozástól függetlenül szeretettel várják az érdeklődőket, hogy méltón készíthessük fel lelkünket a Megváltó eljövetelének ünnepére.

S bár a várakozás bizonytalan dolog, nekünk keresztényeknek mégis reménnyel teli, melyben hittel és reménnyel várakozunk, úton vagyunk, keresve az Üdvözítőt, várva, hogy felragyogjon előttünk az irgalmas Krisztus, a diadalmas Krisztus orcája.

A hangverseny közben megkoszorúzzuk P. Karácsonyi István mártír minorita atya, a templom egykori karnagyának az emléktábláját is.

A belépés díjtalan. A műsor időtartama kb. 90 perc.

Adventi rendezvényünk állandó jelmondata:

 ,,Nox praecessit, dies appropinquavit... tűnik az éj, hasad a nap; ébredjünk erőteljes, szent életre, mely Krisztus felé siet.”

(Prohászka Ottokár)

 

Őszintén reméljük, hogy ezzel a hangversennyel is sikerül hozzájárulnunk lelkünk megújulásához, hogy az Úr bár bűnösök vagyunk, mégis méltónak találja majd érdemtelen gyermekeit, s megajándékoz mindannyiunkat egy újabb eséllyel, egy szép karácsonnyal. Tárjuk ki lelkünket, és ne kételkedjünk, hanem éljük meg hitünket buzgalommal.

 

Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület alelnöke

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'