JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 20.43

Akadálymentes taxik a mozgássérültek számára

A Temesvári Közszállítási Vállalat (STPT) augusztus 15-től működteti a legújabb szolgáltatását, mozgássérültek számára: négy különleges, akadálymentesített járművet vásároltak, amelyek taxi üzemmódban állnak a mozgásukban korlátozott személyek és kísérőik rendelkezésére. A telefonon vagy e-mailben igényelhető szolgáltatás ingyenes, de az igénylőknek a Városháza nyilvántartásában kell szerepelniük.

A Közszállítási Vállalat 4 darab Dacia Dokker típusú járművet vásárolt, amelyeket mozgássérült személyek számára akadálymentesítettek. Az akadálymentes járművek kérésre házhoz jönnek és a kért célállomásra ingyenesen elszállítják az igénylőket, legfeljebb egy kísérővel. A különleges járműveket a 0800-410-415- telefonszámon vagy írásban a transp.special@stpt.ro e-mail-címre elküldött levélben lehet megrendelni, legkevesebb 24 órával a jelzett időpont előtt. A különleges szolgáltatás Temesvár területén vehető igénybe, naponta 8–20 óra között (hétvégeken is). Az ingyenes szállításra jogosult személyek listáját a Városháza Szociális Igazgatósága állítja össze az STPT számára.
Akadálymentes taxi már öt éve közlekedik Marosvásárhelyen (képünkön), de azt a járművet egy taxiscég működteti, hasonló díjszabással, mint a többi taxi esetében. A temesvári akadálymentes taxik működtetését a Városháza támogatja anyagilag.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'