Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. november 18., 06.03
A karosszékből álljanak most fel!

Aktív program a hétvégére

Facebook-fotó a tavalyi aradi rendezvényről (Euromediu Egyesület)
Facebook-fotó a tavalyi aradi rendezvényről (Euromediu Egyesület)

Az Euromediu Egyesület idén is megrendezi Aradon „A mozgás öröme” („Bucurie în Mișcare”) elnevezésű rendezvényt (https://bucurieinmiscare.ro/), melynek célja népszerűsíteni a lakosság körében a sportolást, ugyanakkor egészséges, aktív életmódra buzdítani mindenkit. A szinte minden korosztálynak ajánlott, interaktív programokat a hétvégén, május 18–19-én, szombaton és vasárnap rendezik a Maros-parti Európa park területén. A rendezvényről a szervezők létesítette Facebook-oldalon – „Bucurie în Mișcare Arad” – (https://www.facebook.com/events/324571951537310/) lehet többet megtudni, a meghirdetett versenyszámokra a helyszínen (a parkban) felállított standoknál lehet feliratkozni.

Idén egy újdonsággal is kecsegtetnek a szervezők: a szülőknek lehetőségük nyílik szakemberek segítségével felmérni, hogy 5–16 éves gyermekeik képességei mely sportágak űzésére teszik őket a legalkalmasabbá.

 „A mozgás öröme” elnevezésű projektet a 11even Egyesület indította el 2012-ben az egyik hazai kereskedelmi üzletlánc támogatásával. Azóta több mint 30 romániai nagyváros – köztük Arad – csatlakozott a kezdeményezéshez, illetve négy moldovai város. Tavaly több mint 75 ezren vettek részt a programokon.

Az aradi szervezők szerint a részvétel ingyenes bárki számára, aki az egészséges életmód híve, szeret sportolni vagy csupán aktívan, szórakoztató programok keretében töltené el a hétvégéjét. Remélhetőleg az időjárás is kedvező lesz mindenki számára.    

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'