Csütörtök, 2018. december 13., 08.44

Aláírásgyűjtés az Urikány–Herkulesfürdő útért

Sok szakaszon a „Băsescu útja” néven ismert út még mindig egyszerű erdei földút
Sok szakaszon a „Băsescu útja” néven ismert út még mindig egyszerű erdei földút

Közös aláírásgyűjtési kampányt indított el a 6 Zsil-völgyi város polgármestere az Urikány és Herkulesfürdő közötti út finanszírozása érdekében. Bárki aláírhat Petrilla, Petrozsény, Aninósza, Vulkán, Lupény vagy Urikány önkormányzatánál.

Tiberiu Iacob-Ridzi petrozsényi polgármester reményei szerint december elsejéig legalább 30 000 aláírás gyűl össze, az út megépítése ugyanis közérdeknek tekinthető, a városok polgármesterei is ezért fogtak össze, politikai színezettől függetlenül. Az aláírásokat tartalmazó petíciót eljuttatják a kormánynak, abban a reményben, hogy annak révén az út megépítésének finanszírozása bekerül a jövő évi költségvetésbe.

Az erdélyi Urikány és a bánsági Herkulesfürdő közötti út megépítésének ötletét Traian Băsescu vetette fel a kilencvenes évek végén, amikor szállításügyi miniszter volt. A konkrét építési munkálatok azonban csak 2002-ben kezdődtek el, az út azonban a mai napig sem készült el. Egyrészt az állami finanszírozás akadozása miatt, másrészt a környezetvédő egyesületek tiltakozása miatt, több civilszervezet ugyanis attól tart, hogy az út megépítése károsítja a környezetet.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'