Hétfõ, 2018. július 16., 22.55

Állandó veszélyek a gyermekparkokban

A kép önmagáért beszél
A kép önmagáért beszél

Lassan lerágott csont, olyan sokat foglalkozott már a helyi média az aradi gyermekparkok állapotával, az elhanyagolt játékokkal, életveszélyes hintákkal, de mivel a bíráló cikkek, lakossági panaszok hatására sem változott semmi, következetesen jelezzük, ha újabb rongálásokba, hanyagságokba botlunk. De nem csak a sajtóban, hanem a közösségi oldalakon is rendszeresen jelennek meg fényképek háborgó szülőktől, akik féltik apróságaikat a hintákon, mászókákon, csúszdákon meredező rozsdás szegektől, kettétört gerendáktól, a villanyoszlopokból kilógó kábelektől vagy fedetlen kanálisoktól.

Most a Hegyalja téri ligeti tó közvetlen szomszédságában lévő kis gyermekparkra hívjuk fel a figyelmet, a tapasztalt problémákat a polgármesteri hivatalban is jeleztük. A mellékelt fénykép önmagáért beszél, a két csúszda közötti végighasadt tartógerendán gyermekek százai lépkednek, szaladgálnak át nap mint nap. És nem ez az egyetlen rendellenesség a parkban!

Nem tudni, milyen rendszerességgel ellenőrzik ezeket az eszközöket a parkok karbantartásáért felelős vállalatok, csak reménykedhetünk, hogy minél hamarabb megjavítják a hibát, még mielőtt valamelyik gyermek komoly sérülést szenvedne.

Egyébként érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal sajtóirodájából azt üzenték: a gyermekparkokkal kapcsolatos panaszokat a Csanádi palotában lévő közönségszolgálati irodánál (5-ös szoba) kell benyújtani, de az ilyen és ehhez hasonló problémákat a helyi rendőrség (poliția locală) 0257/939-es telefonszámán is be lehet jelenteni. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'