https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Kedd, 2019. szeptember 17., 03.17
Megalakult a fazekasvarsándi önkormányzat

Alpolgármester nincs

Miszlay Ferenc, Cristian Axente
Miszlay Ferenc, Cristian Axente

Röpke fél óra alatt alakult meg ma délelőtt a Fazekasvarsándi Községi Önkormányzat, ahol az általában megszokott feszültség helyett ezúttal nyugodt mederben folytak a munkák.

11 tanácsos tette le az esküt, az RMDSZ-t a volt alpolgármester Miszlay Ferenc és Bodonyi Erzsébet képviseli. A PD-L-nek itt csak két tanácsosa van, a PNL 3, a PSD 3, a PRM 1 tanácsost juttatott be. A napirendi pontok közé nem került fel az alpolgármester megszavazása, erre várhatóan jövő héten kerül sor. Addig is nagy egyezkedések, tárgyalások folynak. A jelenlegi felállás szerint két személy – Miszlay Ferenc és Cristian Axente (PNL) – között fognak választani. Utóbbinál egyébként a helyhatósági választásokon csupán közel 30 szavazaton múlott a polgármesteri szék elvesztése. Ő indult ugyanis polgármesterjelöltként Ştefan Muscă (PSD) ellenében. Muscă újra megnyerte a választásokat, a kisszintyei lakosok jó része rá voksolt.

Újabb négy év kezdődik a fazekasvarsándi önkormányzat életében és egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan folytatják tovább. Nem titok, hogy a szocdem polgármesterrel nem egyszerű kiegyezni, az ülések olykor botrányoktól zengtek. Épp ezért talán most tudatosul a lakosokban (köztük a magyarokban), hogy, ha nem fognak össze, nem tudják soha érvényesíteni akaratukat.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. június 19., 19.06 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ahogy elnézem PSD-RMDSZ-PRM összefogással Miszlai Ferenc lesz újabb 4 évre az alpolgármester.
Az, ami most tudatosul(t?) a lakosokban csak négy év múlva érvényesülhet!
Egyébiránt a gyalogpolgárnak mások a szempontjai, mint a kintről véleményt mondóknak, ezét választották meg ismét a régi polgármestert.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'