JelenHaz
Csütörtök, 2019. július 18., 01.28

Általános sztrájkkal fenyegetőznek

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) elégedetlen a tanügyi alkalmazottak bérezésével, diszkriminációnak tartja, hogy a pedagógusok nem részesülhetnek bizonyos pótlékokban, továbbá tiltakozik az osztályösszevonások, illetve az ellen, hogy számos tanintézetben állások szűnnek meg.

Az elmúlt hetekben több iskolát felszólított a tanfelügyelőség és az oktatási minisztérium, hozzák meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy illeszkedjenek a személyzeti költségekkel a 2018-as költségvetési törvény által jóváhagyott keretbe. „Ehhez számos tanintézetben állásokat kell megszüntetni, ami elsősorban a kisegítő személyzetet érinti” – áll a FSLI közleményében.

Simion Hăncescu szakszervezeti elnök sajtótájékoztatón közölte, egyeztetéseket sürgetnek problémáikról az illetékes minisztériumok képviselőivel, és amennyiben legtöbb két héten belül nem kapnak meghívást tárgyalásra, tiltakozásba kezdenek.

„Sztrájkőrséggel kezdjük, és a helyzet alakulásának függvényében kikérjük a tagok véleményét az esetleges általános sztrájk kirobbantásáról” – tette hozzá az érdekvédelmi szervezet elnöke.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'