Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Péntek, 2019. november 15., 20.17

Alternatív képzések a turizmus jegyében

Alternatív képzések a turizmus jegyében
Alternatív képzések a turizmus jegyében

Akkreditált idegenvezetői képzéseket indít idén már második alkalommal az alternatív turizmusra épülő Școala de Turism Alternativ, az aradi Alternatív Turizmus Egyesület (Asociația Turism Alternativ) égisze alatt. A tanfolyamokat sikeresen elvégzők megkapják a román Munkaügyi Minisztérium, illetve az Oktatási Minisztérium országosan és az EU többi tagállamában elismert oklevelét.

Az idegenvezető-képzés azoknak szól, akik turisztikai karriert szeretnének befutni egy utazási irodán belül, vagy akár egyedül. Azt mondják, hogy „a szakma egy arany karkötő” (egy jó szakma aranyat ér – mondanánk magyarul), és a turizmus területén a képesítés megszerzése olyan, mint egy jövőbeli beruházás.

Az alternatív iskolán belül a képzést elindítók hosszú távon gondolkodnak és olyan jelentkezőket várnak, akik azonosulni tudnak az egyesület elveivel és készek jó irányba terelni, előmozdítani Arad turizmusát. A diákoknak, az elméleti tananyag mellett, lehetőségük nyílik gyakorlati ismereteket is elsajátítani olyan festői szépségű helyeken, mint Nagyszeben, Brassó, Segesvár, a Peleş-kastély és a Tölcsváry kastély.

Idegenvezető-képzést Aradon és Temesváron egyaránt tartanak. A képzésekről, a beiratkozási feltételekről és a részvételi díjról bővebb információt kérhetnek a 0724-362-434-es telefonszámon vagy a turismalternativ@gmail.come-mail címen. Az egyesület honlajpa: www.scoala.turismalternativ.ro.

Az Aradi Alternatív Turizmus Egyesület még a 2013-as évben robbant be az aradi köztudatba az Arad Free Tours nevű kezdeményezéssel, melynek keretén belül ingyenes városnéző körutakat szerveztek Aradon és a környékén. Tették ezt önként, időjárástól függetlenül, a város turisztikai fellendítése, kulturális örökségének népszerűsítése érdekében. A fiatalok erőfeszítéseinek köszönhetően több ezer látogató ismerkedhetett meg Arad szépségeivel, múltjával, sőt az egyesület tagjai takarítási akciókat is szerveztek a városközpontban, legutóbb a múlt szombaton a máriaradnai kegytemplom és kolostor környékén.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'