JelenHaz
Szerda, 2019. november 20., 12.11

Amit a generációs különbségekről tudni kell

Amit a generációs különbségekről tudni kell
Amit a generációs különbségekről tudni kell

A Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében folytatódik a szülőknek szóló előadássorozat a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél nyert pályázatának köszönhetően, melynek címe: Tájékozott szülő – boldog gyermek, avagy amikor a szülő is jár iskolába.

December 12-én, szerdán 17 órakor Szicsek Margit magyarországi tanácsadó szakpszichológus, főiskolai docens tart előadást a generációs különbségekről.

Az értelmező kéziszótár szerint a nemzedék vagy generáció fogalma nem más, mint azon emberek összessége, akik nagyjából azonos korúak és azonos korban is élnek (Magyar Értelmező Kéziszótár, 1980).

Tradicionálisan a nemzedékek váltását az az időtartam határozta meg, amely a szülők és az utódaik születése között telt el. Ez esetben egy-egy generáció, akár húsz-huszonöt éves intervallumot is felölelhet, ami a mai gyorsan változó világ esetén irrelevánssá vált. Így napjainkban már nem ezt a meghatározást alkalmazzuk a generációk meghatározásnál, hanem inkább szociológiai szempontokat veszünk figyelembe (McCrindle – Wolfinger, 2010).

„Bezzeg az én időmben” – mondták sokszor a szüleink, és néha mondjuk mi is ugyanezt a gyerekeinknek, pedig teljesen normális, hogy a világ már nem olyan, mint 30 évvel ezelőtt!

Az előadás segíteni fog megérteni a gyerekeinket, azt, hogy miért is gondolkodnak és cselekednek másképp mint mi, vagy mint ahogy mi elvárnánk.

Az előadáson való részvétel ingyenes!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'