Csütörtök, 2018. június 21., 03.56

Anonymous-maszkkal rontott be a Városházára szidni a polgármestert

Anonymous-maszkkal rontott be a Városházára szidni a polgármestert
Anonymous-maszkkal rontott be a Városházára szidni a polgármestert

Berohant az aradi Városháza előcsarnokába, nekirontott az ott szolgálatot teljesítő rendőrnek, majd szitkozódások közepette elszaladt. Az érthetetlen gesztust egy az Anonymous hackercsoport maszkját viselő férfi követte el pénteken hajnali 5 óra körül. A randalírozó egy Audi A6-os személygépkocsival (amiről kiderült, hogy a volt feleségéé) hajtott fel a Városháza előtti platóra, kiszállt, majd berontott az épületbe, ahol elkezdte szidni az aradi polgármestert és annak családját. A kiabálás után elmenekült, az autót otthagyta a helyszínen.

A történteket a 112-es segélyhívó számon és a helyi rendőrség diszpécserszolgálatánál is bejelentették.

A férfit azonosították a 34 éves D. F. személyében, az autóját elszállították a mikelakai Dosoftei utcában lévő lerakathoz.

Egy burleszkbe illő jelenetként 10.30 óra körül a férfi visszatért az intézmény székhelyére, ahol egy papírhulladékokkal teli zöld zacskót hajított az előcsarnokba. Egy biciklin próbált elmenekülni, de a helyi rendőrség alkalmazottainak sikerült nyomára bukkanniuk. A férfi ablakokat és hűtőszekrényeket tört össze egy udvarban (Forradalom út 70.), amikor rátaláltak.

A kóros elmeállapotra utaló tüneteket produkáló férfit megbilincselték, és elszállították a pszichiátriára, ahol azonban visszautasította a beutalást. A történtekre és a viselkedése által okozott károkra tekintettel a helyi rendőrség alkalmazottai további vizsgálatok céljából átadták az aradi rendőrségnek. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'