JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 12.17
Három évtizede nem volt ilyen ünnepély

Anyák napi rendezvény

Vígh Irén tanárnő is kap Palatinus Szabolcstól egy szál gyöngyvirágot
Vígh Irén tanárnő is kap Palatinus Szabolcstól egy szál gyöngyvirágot

Május első vasárnapján az istentiszteletek keretében, illetve az istentiszteletek végeztével anyáknapi ünnepély volt a karánsebesi református, illetve a reformátusok által is használt nándorhegyi evangélikus templomban.

Makay tiszteletes és felesége, Ica néni – miután a lelkész részletesen ismertette az anyák napja eredetét – néhány verssel is köszöntötte az édesanyákat.

Az istentiszteletek végeztével Nándorhegyen kiderült, hogy nem kevesebb, mint harmincegy esztendeje volt anyáknapi rendezvény a ma hetven-nyolcvan lelket számláló gyülekezetben.

Karánsebesen a tiszteletes asszony, míg Nándorhegyden a szolnoki illetőségű, de a ruszkabánbyai márványbányánál dolgozó Palatinus Szabolcs mérnök egy-egy szál gyöngyvirágot nyújtott át ünnepélyesen a gyülekezet minden tadjának, nőknek és férfiaknak egyaránt.

Makay tiszteletes azért intézte így az anyáknapi gyöngyvirág-adományozást, hogy a hívek énekeskönyveikbe, Bibliáikba préselhessék a virágot, hogy valahányszor azt kinyitják édesanyjukra s az édesanyákra emlékezzenek bármikor a hétköznapokon is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'