Csütörtök, 2018. december 13., 03.43

APIA-tájékoztatók

A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) bukaresti központjától kapott tájékoztatók értelmében január folyamán fogadják a 14T Intézkedés (volt 215-ös Intézkedés) alapján az Állatjóléti támogatások, a) sertésekre, illetve b) szárnyasokra vonatkozó csomagja által finanszírozott programok betartását alátámasztó dokumentumokat.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) 2017/155. számú, 3. melléklete értelmében:

a) folyó év január 31-ig a hízott sertések, anyakocák és növendékkocák esetében az 5. év III. időszakára;

b) ugyancsak január 31-ig a húsbaromfik, a növendék pulykák, a tojótyúkok, a súlyos fajtyúkok esetében az 5. év II. időszakára;

c) folyó év január 18-ig a 4. negyedévi költségek elszámolását az, a) sertésekre vonatkozó csomag hízott sertések, anyakocák és növendékkocák esetében az 5.1. év I. időszakára és a 4. év III. időszakára;

d) folyó év január 18-áig a b, szárnyasok csomag IV. évnegyedére a húscsirkék, a növendékpulykák, a tojótyúkok, a súlyos fajtyúkok után az 5.1. év I. időszakára és a 4. év II. időszakára.

***

Ugyancsak folyó év január 31-ig várják a kérvényeket a mezőgazdasági munkálatokban 2017. IV. negyedévében elhasznált gázolaj ártámogatására. A literenkénti 1,7385 RON ártámogatásnak a megyei APIA központokban történő igényléséhez a következő iratokat kell mellékelni:

a)    Növénytermesztés esetében: gombatermesztéskor a megtermelt gomba mennyiségét; nagykultúráknál a jelzett időszakban elhasznált összes gázolaj kimutatását; az eladó által támogatást igénylő nevére kiállított, az üzemanyag-vásárlást igazoló nyugták és számlák fénymásolatát; ha a támogatási kérvényben szereplő személyes vagy cégadatokban változás történt, az új adatok bizonylatának a fénymásolatát; a Mezőgazdasági Nyilvántartótól kapott, a megművelt területre vonatkozó eredeti bizonylatot; nemesszőlő-ültetvény esetében, ha a kérvényhez viszonyítva változás történt a területen, a Megyei Mezőgazdasági Igazgatóságoktól származó eredeti bizonylatot.

b)   Állattenyésztés esetében: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium 2015/1727-es rendeletének 9. melléklete alapján összeállított, az állattenyésztésben a jelzett időszakban elhasznált gázolajmennyiség összesített kimutatását; az igénylő nevére, az eladó által kiállított gázolajszámlák és -nyugták fénymásolatát; a tervezett és megvalósított állatforgalomnak a jelzett minisztériumi rendelet 10. melléklete alapján történt, a területen dolgozó állatorvos által láttamozott kimutatását.

c)    Talajjavítási munkálatok esetében az öntözésre elhasznált vízmennyiségnek a jelzett Rendelet 11. melléklete alapján történt összesített kimutatását; az öntözésre használt vízmennyiség kifizetését igazoló nyugták és számlák másolatát/ a vízmennyiséget igazoló jegyzőkönyvet, amit a 133/2017. Törvény alapján az Országos Talajjavító Ügynökség (ANIF) állított ki; az öntözött területek méretére vonatkozó kimutatást; ha a kérvényhez viszonyítva változások álltak be az öntözött terület kapcsán, a változások kimutatását.

A benyújtott eredeti dokumentumok fénymásolatainak mindegyikét a kérvényezőnek alá kell írnia, illetve rá kell írnia: megegyezik az eredetivel – áll az APIA bukaresti központjától kapott tájékoztatókban. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'