JelenHaz
Csütörtök, 2019. november 21., 05.18

Arad és Hunyad megyei családok is kapnak segélyt

Arad és Hunyad megyei családok is kapnak segélyt
Arad és Hunyad megyei családok is kapnak segélyt

A kormány jóváhagyta a sürgősségi segélyt (összesen 518 800 lej), amelyet 200 rászoruló közt osztanak szét az országban – adja hírül a központi sajtó. A segélyre azok a családok vagy egyedülálló személyek jogosultak, akik valamilyen természeti katasztrófa áldozatai, legyen az tűzvész, veszélyes időjárási jelenségek (bőséges csapadék/felhőszakadás, vihar, szélvihar, jégeső), vagy olyan súlyos egészségügyi problémák, melyek következtében nem tudják ellátni/fenntartani magukat.

A megszavazott összeget a következőképpen osztják el: 18, tűzeset miatt károsult család között 82 400 lejt osztanak szét Krassó-Szörény, Ialomița, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman és Vaslui megyékben. Neamţ megyében még a júliusi természeti csapások áldozataként 20 családot segítenek összesen 52 500 lejjel.

A sürgősségi segély nagy részét, összesen 383 900 lejt 162 család és egyedülálló, súlyos egészségügyi problémákkal küzdők között osztanak el 26 megyében, köztük van Arad és Hunyad megye is.

A támogatások kedvezményezettjeit az arra jogosult megyei ügynökségek, illetve a bukaresti önkormányzat által végzett társadalmi vizsgálatok nyomán azonosították és jelölték ki. A sürgősségi segélyeket az erre a célra rendelkezésre bocsátott pénzösszegből, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium költségvetéséből fizetik ki.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'