Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. október 16., 04.56

Arad megyében is nőtt a halálos áldozatok száma

Arad megyében is nőtt a halálos áldozatok száma
Arad megyében is nőtt a halálos áldozatok száma

Az elmúlt hétvégén Romániában az influenza szövődményeiben elhunyt áldozatok száma elérte, sőt, meghaladta a százat, a járvány továbbra is főleg az ország déli megyéit sújtja.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központjának legfrissebb, február 12-i adatai alapján az országban 109 halálos áldozata van eddig az influenzának.

Ebben benne van két újabb Arad megyei eset: egy 63 éves férfi és egy 84 éves asszony a héten a fertőzés következtében hunyt el, ezzel a halálos áldozatok száma a megyében hétre nőtt.

Az egészségügyi hatóságok szerint nem feltétlenül súlyosabb a járvány a tavalyinál, de kétségkívül korábban érkezett. Az INSP nyilvántartása alapján Romániában jelenleg hetente 130–140 ezer beteg fordul heveny légúti megbetegedéssel orvoshoz.

Eddig országszerte 1255 influenzás fertőzést igazoltak a laboratóriumi vizsgálatok, a legtöbbet (483-at) Bukarestben, de rohamosan terjed a fertőzés Konstanca, Olt és Prahova megyében is. A legtöbb halálesetet (17) Prahova megyében és Bukarestben (13) jegyeztek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'