MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 13.53
Az Erdélyi Magyar Matematikaverseny újjászületése

Arad megyei diákok sikerei

Arad megyei diákok sikerei
Arad megyei diákok sikerei

Az Erdélyi Magyar Matematikaversenynek 28 éves múltja van, és idén már Országos Matematika Olimpiaként szervezték meg Szovátán január 31. és február 4. között. A versenyre Erdély minden pontjáról érkeztek magyarul tanuló diákok és magyarul tanító tanárok.

Arad megyét 11 diák képviselte: a Csiky Gergely Főgimnáziumból Nyári Tamás, Rudolf Barnabás, Timis Márk az V. osztályból, Dunai Márk VI.osztályos tanuló, Diel Eduárd (VII), Back István Levente (VIII), Mészár Anna Orsolya (IX), Spir Rebeka Petra (X), Kurunczi Viktória (XI), Hegyi Boglárka (XII), az Újzimándi Móra Ferenc Általános Iskolából pedig Szabó Sára VII. osztályos tanuló.

Az V–VIII. osztályos diákok egy négyórás kemény munkát igénylő fordulóban mérték össze tudásukat, míg a nagyokra két forduló várt.  

A VIII. osztályos Back István Levente (Spier Tünde tanárnő diákja) minisztériumi dicséretben részesült, így továbbjutott a Szabadkán tartandó nemzetközi fordulóra. A XI. osztályból Kurunczi Viktória képviselheti Arad megyét a márciusban megrendezendő kaposvári nemzetközin. Őt Péter András tanár úr készítette fel.

Egy ilyen verseny alatt számos barátság kötődik, de az elért eredmények nagyon jó bizonyítékai annak, hogy itt a szórványban is végezzük a dolgunkat: diákok, tanárok egyaránt, és aki akar, anyanyelvén tanulva is megállja a helyét. 

 

S. T.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'