Vasárnap, 2018. december 16., 19.10
XII. Orosházi Hagyományok, Ízek Versenye

Arad megyei résztvevő tapasztalatai, tanácsa

Az elmúlt szombaton az Orosháza és Térsége Gazdakör, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságával XII. alkalommal szervezte meg az Orosházi Hagyományok, Ízek Versenyét, ahol az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületét Nagy Zsolt falugazdász és Nagy Lajos gazdálkodó képviselte.

A Jakab István, Országgyűlési alelnök, MAGOSZ-elnök fővédnöksége; Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, dr. Kulcsár László a Gazdakörök és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnök, MAGOSZ-alelnök védnöksége alatt megszervezett nagyszabású program 7.30 órakor a kolbászgyúró verseny indításával kezdődött.

A piactéri nagyszínpadon 9 órától az Orosházi Fúvószenekar műsorát követően 10 órakor szervezték a XII. Orosházi Hagyományok, Ízek Verseny ünnepélyes megnyitóját. 10.40 órától a Csengettyű és a Kisharang néptánccsoportok léptek fel; 11.30 órától Jó ebédhez szól a nóta címmel a kikindai betyárok műsora; 13.45 órakor kezdődött a XII. Orosházi Hagyományok Ízek Verseny díjátadása, stb.

Ezzel párhuzamosan az Előd utcában meg lehetett tekinteni a hagyományos disznóvágást és a feldolgozást; a Petőfi Művelődési Központ Szokolai Sándor Koncerttermében került sor a gyermekrajz, a kisüsti pálinka, valamint a füstölt kolbász versenyeknek a díjátadására. A II. emeleti Bubik István teremben 11.30 órakor kezdődött a Békés Megyei Gazdakörök küldöttgyűlése Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, MAGOSZ-elnök és Kis Miklós Zsolt NAK-alelnök részvételével.

Az egész napos programon bemutatták a kistermelői kézműves termékeket, pálinkafőzdék, borvidékek bemutatkozása, vására zajlott – tudtuk meg Nagy Zsolt falugazdától, aki a mondandójához fűzte: az Arad megyei gazdálkodóknak ajánlja, hogy az őszi vetések megfagyott termőföldjén végezzék el a szükséges műtrágyának a kiszórását, ami ilyenkor nem okoz nagy kárt a vetésekben.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'