Kedd, 2018. december 18., 17.04

Arad megyei Zrínyi-eredmények

(Fotó: csikygergelyarad.ro/Ilona János)
(Fotó: csikygergelyarad.ro/Ilona János)

Aki nem vett még részt Zrínyi Ilona matematikaversenyen, vagy még nem oldott végig egy zrínyis feladatlapot, az nem érti és nem is értheti meg, miért van ennek a versenynek nagy népszerűsége a diákok körében. A feladatok megoldása nem a tipikus, sablonos megoldási módszerekkel történik, ezért nem is a megszokott gondolatmenetekre van szükség, hanem sajátos útra, amit a diák saját maga talál meg, új utat próbál törni. Ezzel a gondolatmenettel indította Pellegrini Miklós Arad megyei főtanfelügyelő-helyettes az idei Zrínyi Ilona matematikaverseny díjazását március 5-én, hétfőn 16 órakor a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében.

Az elért pontszámok alapján a Zrínyi Ilona matematikaverseny kecskeméti döntőjére két diákot hívtak meg: Bíró Botondot, a Csiky Gergely Főgimnázium IV. osztályos tanulóját, akit Almási Valéria tanító néni készített fel, és Tekeres Dénest, a Simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola V. osztályos diákját, Illés Mária tanítványát. A marosvásárhelyi Brenyó Mihály matematikaversenyre a harmadikos Tapasztó Gujdár Péter, illetve a negyedikes Budacsek Tímea utazhat, mindketten a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai, Khell Jolán, illetve Almási Valéria tanítványai.

A nagyobb diákoknak is van versenylehetőségük. Április 23-án rendezik meg Szegeden a Makkosházi matematikaversenyt, melyre a következő diákok kaptak meghívót: Rudolf Barnabás Joel (V. osztály, Csiky Gergely Főgimnázium), Spier Tünde tanítványa, Almási Kristóf (VI. osztály, aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola), tanára Budacsek Terézia, Szabó Sára (VII. osztály, Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola), Czeglédi Csilla diákja, valamint a szintén csikys Back István Levente (VIII. osztály), Spier Tünde tanítványa. Mindannyiuknak a felkészüléshez jó munkát és sikeres versenyzést kívánunk!

Ne feledkezzünk meg két további korcsoport első helyezettjeiről sem. A második osztályosoknál a legnagyobb pontszámot Bíró Mátyás csikys diák érte el, Khell Levente tanító bácsi diákja, a középiskolás diákok közül pedig Kurunczi Viktória XI. osztályos tanuló, Péter András tanár úr diákja szerepelt a legjobban.

Az Arad megyei diákok zrínyis eredményeinek részletes listáját a Csiky Gergely Főgimnázium honlapján (www.csikygergelyarad.ro) tekinthetjük meg.

A diákok díjazásához az Alma Mater Alapítvány, az Aradi Kölcsey Egyesület, a Szabadság-szobor Egyesület, a Csiky Gergely Főgimnázium, a Dévai Corvin Kiadó, Koreck Aladár ny. mérnök, az RMPSZ Arad Megyei Szervezete, illetve a Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola Tantestülete járult hozzá. Köszönet érte!

Ugyanakkor köszönjük a diákoknak is azt a lelkesedést, amellyel ezen a versenyen részt vettek, a tanároknak és tanítóknak a türelmes munkát, a szülőknek pedig a támogatást.

 

(Forrás: csikygergelyarad.ro/Spier Tünde matematikatanár)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'