JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 13.50

Aradi fizikatanárok pedagógiai rendezvénye

 
2018. november 25., 18.54
Vasárnap

November 22-én, csütörtökön a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében megtartották az Arad megyei fizikatanárok módszertani találkozóját. A rendezvény címe A kísérletezési metodikai módszerek interdiszciplináris jellegű felfogása volt.

Természettudományi órákon gyakran felmerülhet a kérdés: hát ez nekem minek kell? Mire jó ez? Mire használhatjuk?

Az interdiszciplináris felfogásban a fizikai ismeretek mellé a matematikai, kémiai és biológiai ismeretek tárházát is csatolni kell.

A bemutató előadást Rogoz Marianna készítette azzal a céllal, hogy amikor a diákok fizikaórákon kísérleteket végeznek, itt is nagyon jól alkalmazható az interdiszciplináris szemlélet és érdekessé, tanulságossá tehetőek az ilyen típusú tevékenységek.

A rendezvény megnyitásaként Spier Tünde, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója köszöntötte a nagy számban megjelent fizikatanárokat.

Az iskola diákjai érdekes kísérleteket mutattak be a vendégeknek. Minden résztvevő ajándékmappát kapott a főgimnázium és a rendezvény bemutatásával. A tanári kar részéről Pálffy Anett es Czabai Károly tanárok segítettek a lebonyolításban.

Karácsonyi előzetesként kis mézeskalács fenyőt kaptak a résztvevők az iskola diákjaitól. A szakmai vitán és megbeszélésen a jelen lévő fizikatanárok értékelték a Csiky-rendezte pedagógiai akciót.

Csiky Főgimnázium


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'