Szombat, 2018. június 23., 07.46

Arany János-szobrot avattak Nagyváradon

Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány Kuratóriumának elnöke (b) és Pálfi József, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora felavatja Arany János teljes alakos szobrát  MTI-fotó: Czeglédi Zs.
Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány Kuratóriumának elnöke (b) és Pálfi József, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora felavatja Arany János teljes alakos szobrát MTI-fotó: Czeglédi Zs.

A Partiumi Keresztény Egyetem tanévzáró ünnepségét követően felavatták Arany János álló bronzszobrát Nagyváradon. A szobrot Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány Kuratóriumának elnöke és Pálfi József, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora avatta fel az egyetem kollégiumának udvarán. „A keresztény hit és a magyar nyelv veszendő becsületének a helyreállítására indít minket bibliás költőnk szobra” – hangoztatta ünnepi beszédében Tőkés László. Úgy értékelte: Partium nagy szülötte jelképesen ismét hazatér, a szoboravatás kiemelkedő momentuma az Arany János-emlékévnek, de ugyanígy a reformáció 500 éves jubileumának is, hiszen egy református szellemóriásnak adózik. (itthon.ma)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'