Vasárnap, 2018. december 16., 19.09
Fedett pályás íjász-Európa-bajnokság Budapesten

Aranyérem Pálfi Izabellának és Kelemen Fábiánnak

A kisjenői csapat, középen a két Európa-bajnok, Pálfi Izabella és Kelemen Fábián
A kisjenői csapat, középen a két Európa-bajnok, Pálfi Izabella és Kelemen Fábián

Február 15–18. között Budapesten zajlott a fedett pályás íjász-Európa-bajnokság, amelyen 27 ország képviseltette magát több mint 520 íjászával.

E sporteseményen a Román Íjász Szövetség 40 fős csapatot indított, amelyben a Phoenix Archery Kisjenő 5 fővel képviseltette magát: Kis Nagy Zoltán, Pálfi Izabella, Kelemen Fábián, Pálfi Róbert és Pálfi Mátyás személyében. A verseny a budapesti Hungexpó egyik csarnokában zajlott, 4 napon keresztül. Az első nap a sportolók sporteszközeinek a fölülvizsgálatával, illetve egész napos bemelegítő edzéssel telt.

Az elkövetkező 3 napon Európa 520 íjásza mérte össze tudását és keményen megvívtak az Európa-bajnoki címért. A színvonal magas volt, nagyon sok mesteríjász vett részt a versenyen, de a mi kis csapatunk megpróbált helyt állni és így a Román Íjász Szövetség 10 érmet hozott el. Ebből a Phoenix Archery Kisjenő 3 érmet szerzett: Pálfi Izabella Európa-bajnoki aranyérmet szerzett junior lány kategóriában, Kelemen Fábián Európa-bajnoki aranyérmet szerzett gyermek fiú kategóriában, Pálfi Róbert Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett junior fiú kategóriában.

Kis Nagy Zoltán és Pálfi Mátyás sok-sok tapasztalatot és főleg bizonyságot szereztek arról, hogy a fiatal tehetségeket megfelelően tudják majd felkészíteni.

Ezen a versenyen amellett, hogy keményen megmérkőztek versenytársaikkal, nagyon sok szoros barátságot is sikerült kötni Európa számos íjászával. Meghívást kaptak a 2020-as Észak-Írországban rendezendő Európa-bajnokságra is.

Mindenek előtt köszönet jár az íjászoknak a helytállásukért, a szülőknek, amiért anyagilag támogatták gyermekeiket az eredmények elérésében, és nem utolsósorban köszönet a Kisjenői Polgármesteri Hivatalnak és Kisjenő Város Tanácsának, amiért a támogatásukkal kiváló körülmények között tudtak edzeni.

A következő komoly megmérettetésre, a Történelmi Íjász-világbajnokságra folyó év augusztusában Gyulán kerül sor.

 

Pálfi Mátyás


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'