MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 16., 18.05

Aranylakodalmát ünnepelte a Kató házaspár

A gyoroki Kató házaspár a közelmúltban ünnepelte az aranylakodalmát
A gyoroki Kató házaspár a közelmúltban ünnepelte az aranylakodalmát

A gyoroki Kató István és felesége, Magdolna a közelmúltban ünnepelték az 50. házassági évfordulójukat, ezért a településen megszervezett nótaesten visszatekintettünk az együtt töltött fél évszázadra. Mindketten Gyorokon születtek, már gyermekkoruktól ismerték egymást. Amikor összeházasodtak, a szülői házban elkülönítettek számukra egy szobát, konyhát, valamint éléskamrát. Fürdőszobát csak később sikerült építeniük. Fiatalok, boldogok voltak, sokat dolgoztak a család anyagi gyarapodásáért.

Nemcsak anyagiakban, számban is gyarapodtak, hiszen egy fiúval és egy leánnyal, később három unokával áldotta meg őket a Teremtő.

Természetesen, kritikus időszakok is voltak a család életében, különösen azok a hónapok voltak nehezek, amikor Istvánt munkaszolgálatra vitték, azzal együtt, hogy nem az ő, hanem a fiának a katonai behívóját várták. Miután Istvánt hurcolták munkaszolgálatra, a fiát is behívták katonai szolgálatra.

Amint Magdolna asszony hozzáfűzte, a férje távollétében mindig számíthatott a két nagykorú gyermekére, de a férje nagyon hiányzott, hiszen az egész házasságuk idején csak a munkaszolgálat szakította el a családjától.

Ötvenévi házasság alatt megesett nem egyszer, hogy összezördültek, főként 25 év után. Legfontosabb azonban, hogy minden alkalommal kibékültek.

A kérdésre, miszerint újrakezdve, ugyancsak jelenlegi házastársukat választanák-e? István nevetve csóválta a fejét: már mondta a feleségének, hogy más asszonyt választana, mert az utóbbi 25 évben sokat pörölt vele.

Magdolna asszony viszont rendületlenül állítja: újra István választaná, és szerinte túlzás az a bizonyos sok pörölés. Inkább úgy mondaná: megvitatták a nézeteltéréseket.

Mivel a sors úgy hozta, hogy mindkét gyermekük Németországban él, most majdnem úgy élnek, mint fiatal korukban, kettecskén.

Az a vágyuk, hogy a gyermekeikkel sokat legyenek együtt, örvendhessenek az unokáknak, esetleg majd a dédunokáknak, illetve egészségben és békességben érjék meg a gyémántlakodalmukat.

Úgy legyen! További hosszú és békés házaséletet kívánunk a Kató házaspárnak!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'