JelenHaz
Péntek, 2019. december 06., 00.37
Lugos – Déva autópálya

Aszfaltoznak az utolsó kilométeren, augusztusban avatnak

Fotók: facebook/proinfrastructura
Fotók: facebook/proinfrastructura

A Pro Infrastructura Egyesület közösségi oldalán közzétett információk szerint az építők az utolsó aszfaltrétegeket öntik az A1-es autópálya Lugos – Déva közötti utolsó, 4-dik szakaszán. A híres „denevérek dombján” folynak a munkálatok, ahol sok akadállyal kellett megbírkózniuk az építőknek, de 6 évvel a szerződéskötés után már csak néhány hét van hátra az autópályazakasz átadásáig.

Az egyesület közösségi oldalán közzétett fotók is azt igazolják, hogy friss aszfaltréteg borítja a dévai autópálya csomópont előtti utolsó kilométerét is. A szakemberek becslése szerint egy hónapon belül készen lesz az avatásra a Lugos – Déva autópálya utolsó 22,14 kilométeres szakasza is. A Pro Infrastructura Egyesület tagjai arra kérik az Országos Útügyi Társaság (CNAIR) vezetőit és a kivitelezőt, hogy készítsék elő az átadáshoz szükséges dokumentációt és végezzék el a szükséges teszteket, hogy az autósok minél előbb birtokba vehessék az új autópályaszakaszt.

Befejezés előtt áll a Lugos – Déva autópálya harmadik, 21,14 km hosszú szakasza is. A 130 km.ro internetes oldal szerint mindkét autópálya szakaszt 2019 augusztusában (sajtóértesülések szerint augusztus 15-én) szeretnék felavatni a CNAIR vezetői. A szállításügyi miniszter legutóbbi televíziós nyilatkozatában arról beszélt, hogy két héten belül elkészülhet a Lugos – Déva közötti 43 kilométeres két autópálya szakasz. Ha ez megvalósul, még mindig marad Lugos és Déva között egy mintegy 9 kilométeres „problémás” szakasz, amelyhez még csak most keresik a kivitelezőt. A 300 millió euróba kerülő, Marzsina és Holgya közötti szakasz lesz az ország eddigi legdrágább autópályája.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'