MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 08.40
Évnyitó a Bethlen Gábor Kollégiumban

Átadták a felújított óvodát és tornacsarnokot

Átadták a felújított óvodát és tornacsarnokot
Átadták a felújított óvodát és tornacsarnokot

Nagyenyeden a Bethlen Gábor Kollégiumban idén nemcsak iskolánk 387. tanévnyitóját ünnepeltük, hanem azt is, hogy két megújult épület került átadásra: az óvoda és a tornacsarnok.

A Református Vártemplomban főtiszteletű dr. Pap Géza erdélyi püspök hirdette az igét. Vendégeink között köszönthettük Matekovits Mihály vezérigazgatót, Kötő József véndiákunkat, volt tanárainkat, nagyon sok szülőt.

„Az Úr csodásan működik, és íme, úgy kezdhetjük a jelen tanévet, hogy mindaz, amit elterveztünk, megvalósult” – köszöntötte a nagyszámú hallgatóságot Szőcs Ildikó igazgatónő.

Idén 24 elsős kezdte az iskolát, kiket négy évig Simon Edith tanítónő fog bevezetni őket a tudomány világába. Két V. indult, osztályfőnökeik Lőrincz Ildikó és Fodor Katalin. A kilencedikben három szak indult idén, matematika-informatika (osztályfőnök Vass István), gazdasági szak (osztályfőnök Szabó Hajnal) és óvóképző (osztályfőnök Bartha Melinda). Az ünnepség a Kós épület előtt folytatódott, a felújított óvoda és Tornacsarnok átadásával.

Szőcs Ildikó igazgatónő köszönetet mondott Horaţiu Mihai Josan polgármesternek, Krecsák Albert alpolgármesternek, főtiszteletű dr. Pap Géza püspöknek, az önkormányzati képviselőknek, külön megköszönte Rácz Levente megyei RMDSZ elnöknek a sokszori közbenjárást, Ladányi Árpád, akkori alprefektusnak, Pásztor Gabriella akkori államtitkárnak, Matekovits Mihály minisztériumi vezérigazgatónak, Cornel Stelian Sandu főtanfelügyelőnek és nem utolsósorban a kivitelező cég képviselőinek.

Köszönet illeti továbbá Ferencz Erzsébet óvodaigazgatót, Júlia Zelmant. Köszönet jár azoknak is, akik azt a munkát ami nem látványos de ami nélkül nem lehetne törvényesen javítani: a dokumentáció és a versenytárgyalás elkészítését végezték: Horváth Éva Enikő főkönyvelő, Szilágyi Hajnal titkárnő, Kónya Mária igazgatóhelyettes, Delia Florea, a polgármesteri hivatal technikai osztályvezetője és Viorica Scrobotă, a technikai osztály munkatársa.

Engem, mint XI-es diákot, leginkább az új Tornacsarnok átadása foglalkoztatott.Az 1896-ban épült gyönyörű épület az idők folyamán használhatatlanná vált. Számos próbálkozás történt megjavítására, ezt Szőcs Ildikó igazgatónő nagyon szépen összefoglalta. Itt is köszönetet mondott mindazoknak – Dezső Éva, Krizsán Imola, Bogdanovits-Nagy Péter tervezők, Lukács Vilmos, Rácz Levente, Krecsák Albert, Kovács Krisztián, Simon János egykori igazgató, Ferencz Sándor és Kerekes Ferenc tornatanárok, Kónya Mária aligazgatónőt és nem utolsósorban a Martin Florea által vezetett kivitelező cég – akik az évek folyamán áldozatos munkájukkal hozzájárultak, hogy az új tanévtől a diákok a gyönyörű tornatermet birtokba vehessék. Én a diákság nevében szeretném megköszönni az áldozatos munkát Szőcs Ildikó igazgatónőnek.

Horváth Enikő

XI. A osztályos diák

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'