Kedd, 2018. október 16., 15.01

Átverés! A Wizz Air nem ad ingyen repjegyet!

Átverés! A Wizz Air nem ad ingyen repjegyet!
Átverés! A Wizz Air nem ad ingyen repjegyet!

Az adathalászok ezúttal egy népszerű, Magzarországon bejegyzett légitársaság – a  Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft. – nevével visszaélve támadnak, ingyenes repülőjegyet ígérve a társaság nevében.

Az elmúlt napokban futótűzként terjedt egy akciónak álcázott átverés a közösségi oldalakon: egy weboldalra kattintva a személyes adatokat kérik, majd egy rövidke kérdőív (csupa három kérdés) kitöltése után meg kell adni a bankártyánk adatait, és az ígéret szerint máris miénk a 322 ingyen repjegy egyike.

Az internetezők közt egyre többen jóhiszeműen vakon megosztják/megosztották ezt a weboldalt, miközben órák múlva is 322 ingyen repülőjegyet kínáltak, a nagy népszerűség ellenére sem fogytak a jegyek. A hamis weboldal csakis úgy teszi lehetővé, hogy az ingyen jegyre feljogosító kupon gazdái legyünk, ha előbb megosztjuk az oldalt, hogy minél többen lássák.

Szerda délután a Wizz Air közleményt adott ki, amiben figyelmeztettek: csak a wizzair.com oldalon megjelent promócióknak szabad hinni. A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket a felhasználókat megtévesztő szereplők és oldalak ellen, amelyek félrevezető módon sugallják, hogy a Wizz Airt képviselnék – tették hozzá.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'