https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Kedd, 2019. szeptember 17., 03.54
Célegyenesben az autópályaépítők

Augusztusra elkészülhet a Lugos–Déva autópálya két szakasza

Marossolymosnál megfeszített munka folyik az utolsó kilométeren   Fotó: Pro Infrastructura Egyesület
Marossolymosnál megfeszített munka folyik az utolsó kilométeren Fotó: Pro Infrastructura Egyesület

Sajtóértesülések szerint augusztustól megnyithatják a közúti forgalom előtt a Lugos– éva autópálya újabb, 43 km hosszú szakaszát. A Pro Infrastructura Egyesület „kémei” drónokkal lefilmezték a munkálatok jelenlegi állását, és szerintük július végére elkészülhet a 3-as, augusztus elejére a 4-es autópályaszakasz is.

A Kiskossó–Marosillye közötti 21 kilométeres szakasz már majdnem teljesen elkészült. A munkások egyes részeken az utolsó aszfaltréteget öntik, felszerelik az útjelző táblákat, felfestik a jelzéseket és szerelik a védőkorlátokat. Holgyánál aszfaltozzák az autópálya csomópont le- és felhajtó útjait.

A Marosillye–Marossolymos szakasz 22 kilométeréből 21 teljesen elkészült. Az utolsó kilométeren, a marossolymosi „denevérek dombjánál” megfeszített munka folyik, de a munkálatok ezen a szakaszon is augusztus elejére elkészülhetnek. A mintegy 43 kilométer hosszú autópályaszakasz megnyitásáról az illetékes hatóság dönt. A Temes megyei Marzsina és Kiskossó közötti utolsó hiányzó szakasznak még a tervezése sem fejeződött be.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'