Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 18.55
Még nem tudják mikortól

Az AGA eldöntötte: mehet a piacok igazgatója!

Nem sokáig vezeti már a piacokat a TOP Rt. jelenlegi igazgatója, a Részvényesek Közgyűlése (AGA) ugyanis tegnap délutáni hosszas tanácskozása után többségi szavazatokkal döntött: menesztik tisztségéből.

Daniela Sabău igazgatói széke már régóta inog, az igazgatónő és az AGA tagjai között hónapok óta feszültség uralkodik. Dorel Căprar municípiumi tanácsos, az AGA egyik tagja szerint nyomós ok volt, hogy az igazgatónő szakszervezeti tag is, ami szabályzat ellenes. Mások a piacok vezetésében talált rendellenességekre, hibákra panaszkodtak.

A komolyabb nézeteltérések azonban akkor kezdődtek, mikor az AGA az igazgatónő elé tolt egy olyan szerződést, melyben többek között az állt, hogy bármikor visszavonhatják tisztségéből különösebb magyarázat nélkül. Ezt Sabău nem írta alá, sőt megtámadta az AGA erre vonatkozó határozatát és pert indított. Elsőfokon elvesztette, de mint azt tegnap lapunknak is megerősítette: fellebbez. „Elnöki rendeletem van, mely szerint az AGA eltávolításomra vonatkozó határozata addig nem léphet életbe, míg nem születik egy végleges és visszavonhatatlan bírósági döntés a folyamatban lévő perben”.   

Az AGA szerdai tanácskozása során eldöntötték: megvonják az igazgatónő piacok kezelésére vonatkozó megbízatását, csak még azt nem tudják pontosan, mikortól. „Tulajdonképpen hivatalosan még igazgató vagyok, de nem tudom, meddig” – mondta Sabău, hozzátéve: jogi tanácsadóival a lehetségesjogi eszközöket fogja kidolgozni helyzete mihamarabbi tisztázására. Helyébe már keresik az utódot, hivatalosan azonban erről még nem volt szó, bár neveket már rebesgetnek. Az állás sokak számára vonzó csülök, az igazgatónő fizetése már nem egyszer robbantott ki vitákat…

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'