JelenHaz
Vasárnap, 2019. július 21., 06.08

Az Aquatim 30 millió lej értékű fejlesztéseket valósított meg

Ilie Vlaicu Aquatim igazgató a sajtónak nyilatkozik
Ilie Vlaicu Aquatim igazgató a sajtónak nyilatkozik

Az Aquatim víz- és csatornázási művek évente több millió euró értékű fejlesztéseket valósít meg, EU-s források és saját források felhasználásával. A 2018-as évben csak a saját forrásokból megvalósított beruházások értéke meghaladta a 30 millió lejt (6,5 millió eurót) – nyilatkozta a sajtónak évzáró sajtótájékoztatóján Ilie Vlaicu Aquatim-vezérigazgató.

A beruházások a Temes megyei települések víz- és csatornázási hálózatának a fejlesztését, az esővíz elvezetésének menedzselését, a szennyvíztisztítók javítását és korszerűsítését célozták. A beruházások nagy része ezúttal is a temesvári vízhálózat korszerűsítését jelentette. Temesvár vízhálózata 700 km hosszú, a vezetékek 60%-a öntöttvasból és acélból készült, amelyeknek az élettartama rövidebb, mint a korszerűbb műanyag vezetékeké. Az elavult vízvezeték-hálózatban évente több mint 1000 csőtörés történik Temesváron.

„Az öntöttvas és acél vízvezetékek szavatossági ideje lejárt, ezért gyakran történnek csőtörések – nyilatkozta Ilie Vlaicu vezérigazgató. – A temesvári vízvezeték-hálózatot szakaszokban új vezetékekre kell cserélni, ennek a folyamatnak a stratégiáját mi dolgoztuk ki. A prioritásokat műszaki-gazdasági szempontok és társadalmi szempontok (a fogyasztók száma) alapján határoztuk meg. 2019-ben több mint 40 millió lej (8,7 millió euró) értékű beruházásokat valósítunk meg a víz- és csatornázási hálózatok fejlesztése területén Temes megyében”. A megye településeinek jelentős része (mintegy 125 település) számára az Aquatim szolgáltatja az ivóvizet és a szennyvíz elvezetését.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'