Vasárnap, 2018. december 16., 16.51

Az aradi anyukák is szolidárisak egy Suceaván meghalt kisbaba ügyével

Országos felháborodást váltott ki az a tragédia, melyben a hét elején agyhártyagyulladásban meghalt egy 8 hónapos kisfiú. A szomorú eset Suceaván történt, a gyermeket még a múlt héten vitte el orvoshoz 39 fokos lázzal az édesanyja. Az orvos azt mondta, a magas lázat a fogzás okozza, majd antibiotikumot írt fel a gyermeknek piros torokra. Mivel a gyermek állapota otthon rosszabbodott, be kellett szállítani a suceavai sürgősségi kórházba, ahol kómába esett. Agyhártyagyulladást állapítottak meg nála. A gyermek anyja kétségbeesésében a SMURD rohammentő-szolgálattól kért segítséget, a gyermeket helikopterrel Iaşi-ba szállították volna. A kisfiú legyengült szíve azonban a helikopterben felmondta a szolgálatot.

A gyermek szülei most az orvosokat és általában a hazai egészségügyi rendszert hibáztatják a történtek miatt, az ügyben egy online petíció is indult, melyet szerda délig több mint 22 000 személy írt alá, köztük több mint 400-an Arad megyeiek.

Információink szerint pénteken Bukarestben szerveznek tiltakozást „Protest pentru Matias” (Tiltakozás Matiasért) néven, sőt az aradi anyukák is zúgolódnak az ügyben, és szintén utcára akarnak vonulni szolidaritásból, valamint a romániai egészségügyi rendszer hiányosságai miatt. Még nem tudni pontosan, hogy az aradi tiltakozásra mikor kerül sor. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'