JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 09.41
A mellékutcákat nem ismerik az utcaseprők

Az egész város egyetlen szeméttelep

Egyesek szándékosan a gyűjtők mellé hordják a szemetet
Egyesek szándékosan a gyűjtők mellé hordják a szemetet

Resicabánya illetékesei  minden bizonnyal a főbb utcákon, tereken lakhatnak, mert a mellékutcák és kisebb terek úgy néznek ki, mintha szeméttárolási versenyt vívnának egymással, amely részeken sem városi elöljárók, sem pedig a tisztasági vállalat fejesei nemigen fordulnak meg. 

Ez a megállapítás – sajnos – érvényes a központi részre éppúgy, mint a lunkai vagy a govondári negyedre, mikrorajonokra, ideértve a parkokat, pályaudvarokat is.

Külön kiemelhetők azok az utcák, városrészek, ahol nagyobb számban szociális lakások vannak (Karánsebesi út, stadionok környéke, vasúti állomások övezetei, piacok).

A városszennyezésben élenjárók a lovas fuvarosok, illetve a kutyatulajdonosok, akik kedvenceik „vécéprogramjára” az utcákra, terekre, parkokba viszik ebeiket.

Ideje volna már betartani és betartatni a tisztaság megtartására, megteremtésére vonatkozó törvényeket, rendeleteket, városi határozatokat. Arra sem ártana ráébreszteni a városi lakosság felelőtlen hányadát, hogy a szemetes konténerek és hulladékkosarak nemcsak miattuk, hanem érettük is vannak, még akkor is, ha mégannyi konténerre s legalább ötször annyi hulladékkosárra, dobozra volna szükség városszerte, mert a jelenlegi állomány mellett a városban mindenütt szemét van – kivéve a hivatalos szemétdombot.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'