JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 07.55

Az egyetlen mozi

Resicabánya egyetlen, Dacia nevet viselő mozija tavaly novemberben a polgármester többszöri kérése során került a város tulajdonába. 


Az átvételkor leromlott állapotú épületben sok javításra, felújításra volt szükség, hiszen a villanyhálózat, a melegítés, az ivóvíz hálózat hiányzott, a falak is festésre szorultak, a vetítőszerkezetet és a hangosítást is működőképes állapotba kellett hozni. Idén áprilisra sikerült felújítani a mozit, az első vetített film Florin Şerban híres filmje volt: Amikor fütyülnék, fütyülök (Eu când vreau să fluier, fluier). Azóta üzemel a mozi, péntekenként 18 órától, szombaton és vasárnap 10, illetve 18 órától vetítenek filmeket. Marius Balean, a helyi önkormányzat szóvivője közölte, hogy a Dacia mozi az egyetlen az országban a mintegy kilencven helyi önkormányzatokhoz került mozi közül, ahol filmeket vetítenek. A jövőre nézve tervezik a mozi teljes modernizálását, ez ügyben folynak a tárgyalások cégekkel, támogatókkal. Reméljük sikerrel.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Makay Botond / Csütörtök, 2010. november 18., 20.40 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A Munkásotthon helyére egyelőre nem kerül semmi. Gondolom, a krízis miatt.Marad a helyén a gaz, de az fejlődik. Terjed, magvakat hoz és várja, hogy a két szomszédépület rádőljön. A Cultural belseje is igencsak a válságkezelés után lesz készen.Állítólag a Petculescu Színház kerül oda, illetve ez is finanszírozza a munkálatokat.
Hozzászólt: kladivao / Csütörtök, 2010. november 18., 12.56 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Volt más mozi is, pld a Munkásotthon, amely leégett - érdekelne, mi kerül majd a helyére - és az u.n. Cultural is, ami kivülről igen szép, de mi van belűl?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'