Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 18.54
Siessenek a pályázatokkal!

Az ENEL segít a dokumentációk összeállításában

Az ENEL képviselői a megyei tanács elnökével
Az ENEL képviselői a megyei tanács elnökével

Újabb tárgyalásra ültek össze ma az ENEL áramszolgáltató vállalat illetékesei a megyei tanács elnökével, aki legutóbb megígérte, hogy időszakos munkamegbeszéléseket fognak tartani.

Ami a megye falvaiban rendszeresen előforduló áramszüneteket illeti, komoly előrehaladás nem történt (pontosabban semmi új), az illetékesek szerint azonban van remény, ezért ültek le egy asztalhoz a polgármesterekkel. Minden alkalommal más polgármestert hívnak meg, most Borosjenő, Soborsin, Fakert, Halmágycsúcs, Borossebes, Világos, Nagylak, Marosberkes, Karánd, Kovaszinc, Szemlak és Menyháza képviseltetett.

Az elhangzottak közül fontos kiemelni, hogy a Cristian David belügyminiszter által kiadott rendelet szerint a vidéki villanyhálózatok rehabilitálására, illetve az új hálózatok kiépítésére pénzeket megpályázni óhajtó településeknek augusztus 15-ig kell leadniuk a szükséges dokumentációt. Az idő sürget, de van még egy második terminus is, azok számára, akik az elsőt lekésték: 2009. június 30.  

„Az ENEL képviselői megígérték, hogy segítik az önkormányzatokat a dokumentációk határidőig való leadásában” – nyilatkozta Nicolae Ioţcu tanácselnök, aki szerint a villanyhálózat modernizálásával talán még több beruházó fog érdeklődni Arad megye iránt.

Csak az a gond, hogy míg valamilyen szemmel látható előrehaladás fog történni, lakosok százainak fognak kiégni a háztartási gépei, a régi, elavult villanyhálózatok, illetve folyamatos meghibásodások miatt.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'