JelenHaz
Péntek, 2019. november 22., 07.05

Az E.ON Gaz hadat üzent a késve fizetőknek

Az E.ON Gaz hadat üzent a késve fizetőknek
Az E.ON Gaz hadat üzent a késve fizetőknek

Az E.ON Gaz România február elsejétől 8,5 százalékkal emelte a földgáz árát. S alig telt el két hónap, bejelentette újabb áremelési szándékát, tekintettel a földgáz beszerzési, behozatali árának jelentős növekedésére, ami számottevően megemelte a társaság költségeit.

Az április elsejére tervezett újabb 12 százalékos áremeléssel plusz költségeiket kívánták fedezni. Ám ezt nem hagyták jóvá az illetékesek. A földgáz fogyasztói ára változatlan maradt.

A szerkesztőségünknek is elküldött sajtóközleményben az E.ON Gaz vezetősége hangsúlyozta, hogy mivel nem hagyták jóvá az áremelést, ez 45 millió lej veszteséget okoz a társaságnak az év első felében, ami számtalan negatívummal, hátránnyal jár, elsősorban a fogyasztókra nézve. Előfordulhat, hogy kénytelenek lesznek csökkenteni a földgáz-behozatalt, következésképpen a lakosság földgáz ellátását is. Mi több, a jövő téli szezonra nem tudnak majd elegendő földgáz-mennyiséget tartalékolni. Szigorításokra lesz szükség, ezért első lépésként kérlelhetetlen hadat üzennek a késve fizetőknek.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'