JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 20.18
Drogprevenciós programok az iskolákban

Az érintett hatóságok dolgozták ki a tervet

Az érintett hatóságok dolgozták ki a tervet
Az érintett hatóságok dolgozták ki a tervet

A megyei iskolákban tervezett drogprevenciós programokat beszélték meg január 23-án az Arad Megyei Tanfelügyelőség székhelyén. A találkozón részt vett Florentina Horgea, Arad megye prefektusa, valamint számos érintett intézmény képviselője: Claudius Mladin megyei főtanfelügyelő, Troiac Ştefan, a megyei rendőrség főfelügyelő-helyettese, Dorin Boșneag őrnagy a megyei csendőrségtől, valamint Florin Dacian Bîșcă, az Aradi Drogellenes Központ vezetője, és nem utolsó sorban az Arad Megyei Diáktanács képviselői.

A megbeszélésen kidolgoztak egy cselekvési tervet, amely tartalmazza, hogy milyen drogprevenciós lépéseket kell megtenni a megyei oktatási intézményekben februártól kezdődően. Ugyanakkor megvitatták az iskolán kívüli kábítószer megelőző-felvilágosító intézkedéseket is, melybe bevonnák a tanárokat, tanulókat és a szülőket egyaránt.

A tervezett lépésekre azért van szükség, hogy a diákokat felvilágosítsák, illetve tudatosítsák bennük, hogy milyen kockázattal jár a kábítószer használata – hangzott el a megbeszélésen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'