JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 18., 16.08

Az Európai Adófizetők Egyesülete díjazta Winkler Gyulát

Az Európai Adófizetők Egyesülete díjazta Winkler Gyulát
Az Európai Adófizetők Egyesülete díjazta Winkler Gyulát

Az Európai Adófizetők Egyesületének (Taxpayers Association of Europe - TAE) tiszteletbeli díját vehette át kedden Strasbourgban Winkler Gyula EP-képviselő, akit a gazdaság területén, az európai adófizetők érdekében végzett európai parlamenti tevékenységéért díjaztak. „Megtiszteltetés számomra ez a díj. A nemzetközi kereskedelem nagyon fontos az európai kis- és közepes vállalkozások számára, különösen, ami a vállalatok nemzetközivé tételét és a külföldi piacokra való kilépését illeti” – hangsúlyozta Winkler Gyula, az EP Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának alelnöke a kitüntetés átvételekor. Mint fogalmazott, a nemzetközi kereskedelem jól fizető munkahelyeket generál, technológiai fejlődést hoz, a kis- és közepes vállalatoknak (KKV) érdemes kihasználniuk ezeket a lehetőségeket. „Az EU-nak következetesen azért kell dolgoznia, hogy javítsa az Egyesült Államokkal és Kínával fenntartott kapcsolatait, mindez az emberek és a kis- és közepes vállalkozások javára kell hogy megtörténjen. A közép- és kelet-európai tagállamokban működő KKV-knak támogatásra van szükségük a versenyképesség és teljesítmény eléréséhez, ez olyan fontos célkitűzés, amelyért a következő mandátumban is érdemes dolgozni” – tette hozzá Winkler Gyula. 

Az Európai Adófizetők Egyesülete az Európai Gazdasági Szenátussal (European Economic Senate) és a SME Connecttel közösen úgy döntött, 19 EP-képviselőnek köszöni meg az európai adófizetők, különösen a KKV-ék érdekében végzett munkáját a 2014–2019-es mandátum során. A három európai szervezet négy szempontot vett figyelembe a nevezéskor, a politikai személyiséget, a polgárközeli tevékenységet, az adófizetők iránti elkötelezettséget és a KKV-kat támogató közpolitikák népszerűsítését.

Az Európai Adófizetők Egyesületét (Taxpayers Association of Europe – TAE) 1969-ben hozták létre, a közpénzek hatékony elköltéséért, a kisebb adókért és a nagyobb egyéni szabadságért küzd, Európa-szerte 29 országos adófizető egyesületet tömörít. A három szervezetnek Európában több mint kétmillió tagja van.

 

Winkler Gyula EP-képviselő sajtóirodája


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'