Szerda, 2018. május 23., 00.31

Az Európai Vándorkiállítás Aradra érkezik

Végéhez közeledik az európai szintű képzőművészeti projekt, a CreArt (Network of Cities for Artistic Creation), ennek megkoronázásaként március 21-én különleges rendezvényre hív az Arad Megyei Kulturális Központ.

Egy audio-vizuális produkciót követően, melynek helyszíne a vasútállomás lesz, az aradi művészetkedvelők megtekinthetik azt az Európai Vándorkiállítást az Atrium Mall bevásárlóközpontban, ahol tíz ország képzőművészeinek – köztük nyolc aradi – munkái láthatók.

A vándorkiállítás a CreArt 2012–2017 projekt egyik fontos tevékenysége, mely hozzájárul a művészek és az alkotásaik mobilitásához.

Az Arad Megyei Tanács partnerként vesz részt a kulturális együttműködést célzó projektben. Az európai program koordinátora a spanyolországi Valladolid Város Önkormányzatának Kulturális Alapítványa.

A CreArtban 10 ország 14 intézménye partner, Romániában Hargita Megye Tanácsa és az Arad Megyei Kulturális Központ vesznek részt a projektben. A program célja egy európai képzőművészeti hálózat kialakítása, amelynek működése elősegíti a vizuális művészek/művészetek mobilitását, ösztönzi a fiatal művészeket, szélesebb rálátást enged az alkotási folyamatokra.

Az aradi képzőművészek, akiknek alkotásai megtekinthetők a kiállításon: Onisim Colta, Bogdan Dinu, Adrian Sandu, Dana Stana, Adrian Raţă, Sergiu Sas, Nita Mocanu és Mihai Sălăjan.

A CreArt legutóbbi kiadása 2012 májusában indult és 2017-ben zárul az aradi helyszínnel.

Program:

– 17 óra – audio-vizuális performansz a vasútállomás felüljárójában,

– 18 óra – CreArt 2012–2017 kiállításmegnyitó az Atrium Mall bevásárlóközpont első emeletén, az RCS&RDS mellett.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas