Szombat, 2018. december 15., 09.02

„Az Ezüstfenyő-díj csapatmunkának az eredménye”

Bartók Béla nagyszentmiklósi RMDSZ-elnök
Bartók Béla nagyszentmiklósi RMDSZ-elnök

Március elején, a Szövetségi Képviselők Tanácsa marosvásárhelyi ülése előtt 16. alkalommal adták át az Ezüstfenyő-díjakat. Ezzel a díjjal az RMDSZ azoknak a munkáját honorálja, akik jelentős szerepet vállaltak a közösségi javak és a szülőföld visszaszerzésében, valamint a Szövetség programjának megvalósításában. Az idei díjazottak között van Bartók Béla, az RMDSZ nagyszentmiklósi szervezetének az elnöke.

 

– Számomra nagy megtiszteltetés az Ezüstfenyő-díj, de alig vártam, hogy ezt a díjat megoszthassam a csapatommal – nyilatkozta a Nyugati Jelennek Bartók Béla nagyszentmiklósi RMDSZ-elnök. – 2012 óta vagyok a helyi RMDSZ elnöke, és úgy kezdtük a tevékenységünket, hogy a civilszervezeteket, a politikumot, az egyházat és a függetleneket igyekeztünk egy tető alá hozni. Ennek a csapatmunkának a gyümölcse kezdett megérni, és az eredménye is kezdett látszani. Nagyon örülünk annak, hogy ezt a munkát értékelik, hiszen a szórványban sokszor a munkánk eredménye nem látványos.

– Kérem, emelje ki a hat év munkájának a legfontosabb eredményeit.

– A kezdetektől kitűztünk néhány célt, amelyek közül a kultúránk és a hagyományaink megőrzése volt a legfontosabb. Megalakítottuk Nagyszentmiklóson a Kékibolya néptánccsoportot. 2012 óta több mint 70 gyermeket tanítottunk magyar néptáncra és több mint 100 fellépésünk volt Temes megyében, a Bánsági és a Temesvári Magyar Napokon, templombúcsúkon, fesztiválokon, de Magyarországon is vendégszerepeltünk a gyermekekkel.

– A nagy zeneszerző, Bartók Béla emlékének és hagyatékának ápolása minden nagyszentmiklósi magyarnak kötelessége.

– Három éve kezdeményeztük és hosszú távú célkitűzésünk egy Bartók Béla-művelődési központ létrehozása Nagyszentmiklóson. Jeleztük ezt a szándékunkat mindenfelé és visszajelzéseket kaptunk Szegedről, valamint Budapestről. Munkacsoportot alakítottunk, és reméljük, hogy hamarosan megvalósul ez a célkitűzésünk is!

– Szívből gratulálunk Önnek és nagyszentmiklósi csapatának az Ezüstfenyő-díjhoz!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'