JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 09.55

Az Ibsen családdal a művészekért

Jelenet az Ibsen család című előadásból
Jelenet az Ibsen család című előadásból

A Ioan Slavici Klasszikus Színház vezetősége megerősíti, hogy csatlakozik a Román Színházi Szövetség (UNITER) meghirdetette Művészek a művészekért elnevezésű országos kiterjedésű jótékonysági kampányhoz.

A kampány keretében a színház április 6-án 19 órától műsorra tűzi a Cristian Ban rendezte Ibsen család című előadást, melynek jegybevételét felajánlja az egészségügyi vagy anyagi nehézségekkel küzdő művészek számára.

„Ismét csatlakozunk az UNITER által kezdeményezett kampányhoz. Ez azt jelenti, hogy idén az április 6-i előadásra eladott jegyekből származó teljes összeget a nehéz helyzetben lévő kollégáinknak ajánljuk fel. Ez a cselekedet a színész életművének elismerése érdekében tett elengedhetetlen gesztus. Egyfajta támogatást nyújt azoknak a művészeknek, akiknek a színpad már csak egy szép emlék, akik nem részesülhetnek sem családi, sem egyéb támogatásból” – nyilatkozta Bogdan Costea, a Ioan Slavici Klasszikus Színház igazgatója.

A tizenhetedik alkalommal megszervezett kampányhoz – ami idén március elejétől április végéig tart – bárki csatlakozhat, az adományokat és támogatásokat a Színházi Szolidaritási Alap (Fondul de Solidaritate Teatrală) Raiffeisen Banknál nyitott bankszámlájára várják (számlaszám: RO40RZBR0000060007801286).

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'