MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 14.22
Nyugdíjas-találkozó Óteleken

„Az idősekre az év minden napján oda kellene figyelni”

A lányok-asszonyok karikázó tánca
A lányok-asszonyok karikázó tánca

Az utóbbi években hagyományossá vált Óteleken a minden év tavaszán megrendezett nyugdíjastalálkozó. A nyugdijas korúak ünnepe nemcsak egy kellemes este eltöltése: már elfeledett régi barátok, cimborák, kollégák, ismerősök, egykori szomszédok, akiket az idő elválasztott, ilyen alkalommal újra összehozza őket a találkozó, és alkalmat ad a már elhomályosodott emlékek felújitására. Sokan, mikor beléptek a Kultúrotthonba, mindha idegenek közé léptek volna be, de pár szóváltás után rájöttek, hogy nem is idegenek, hanem  Ótelek egykori lakosai között vannak, akiket a sors visszahozott szülőfalujukba, rátaláltak a régi szomszédokra, volt iskolatársakra.

A találkozó megnyitóján Kúti Kis Klára alpolgármester megköszönte mindanyiuknak, hogy ezúttal is igennel válaszoltak a helyi önkormányzat meghívására. ,,Több önkormányzati tanácsos megkérdezte, mire jó ez a találkozó?” – mondta Kúti Klára. „Erre én azt válaszoltam, hogy ki más érdemelné meg a legnagyobb tiszteletet, mint az az ember, aki egész életében helytállt, dolgozott, összetartotta a családot, fölnevelte gyermekeit, unokáit és segít felnevelni dédunokáit. A szépkorúak olyan emberek, akik egy életen át bizonyítottak tisztességet, becsületet, szorgalmat. Az idősek nem egyetlen napot érdemelnének, rájuk az év minden napján oda kellene figyelni, hálával és szeretettel.”

Az ünnepségen az óteleki Százszorszép Hagyományőrző Kör táncosai Pál Renáta tanárnő vezetésével léptek színpadra. Az óteleki asszony és leány tánccsoport magyarbődi karikázó táncot mutatott be, míg a férfiak és legények szatmári verbunkos táncot jártak. A tánccsoportban a három generációs Tamás család együtt bizonyították tehetségüket a hagyományok ápolásában. A visszatapsolt táncbemutatók után eljött a közös vacsora ideje, melyet a fiatal  táncsoport tagjai tálaltak az idős vendégeknek, de vacsora után újra táncraperdültek a Pink zenekar muzsikájára és éjfélig mulattak.

 

Molnár Géza fényképes tudósítása


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'