Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. október 16., 17.11

Az írásbeliken sokat elvágtak

Hiába fitogtatta puskázás-elleni szerkentyűjét a Hunyad megyei vizsgáztató bizottság temesvári elnöke –  az elmúlt két hétben egyetlen diákot sem kaptak puskázáson  a Decebal középiskolában tartott pótérettségi során.

Az írásbelik ennek ellenére kemény diónak bizonyultak. Míg a szóbeliken szinte játszva és újra nagy jegyekkel csúsztak át a diákok, az írásbeliken a vizsgázóknak több mint egyharmada elbukott.

A 400 pótérettségire iratkozóból végül 352-en jelentek meg a vizsgákon. Közülük  még további 131 diák bukott el, így összesen 221-en vizsgáztak sikeresen. Ez a nyáreleji szessziónál jóval gyengébb: alig 55%-os átmenési arányt jelent. A magyar diákok sem jeleskedtek. A Téglás 10, pótérettségire jelentkező végzőse közül hárman meg sem jelentek a vizsgákon, további három tásuk kitartóan elbukta a román írásbelit, egy diáknak pedig matekből nem sikerült semmikép átcsúsznia. De három magyar végzős azért sikeresen vizsgázott. Köztük Balász Antal, aki magyar írásbelin 9,8-as jegyet kapott, 9,53-as általánossal zárva így az érettségivizsgát.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'