Péntek, 2018. október 19., 01.02

Az önkéntesek hete

Legyél sztár, legyél önkéntes! Ez a mottója annak a hétnek, melyet Resicabányán április 19-25. között tartanak, s amelyet az önkénteseknek szentelnek, Országos Önkéntes Hét (OÖH) elnevezéssel. 

A 2002 óta évenként megtartott hetet városunkban négy éve rendezi meg az Önkéntesek Központja, közölte Sorina Nihta elnök. Céljuk az, hogy az önkéntes munkát  támogassák, és hogy felhívják a figyelmet a közösség javára végzett munkára. 32 megyében ötszáz önkéntes tevékenységre kerül sor a héten. Az alábbiakban a Resicabányán megrendezett tevékenységekből nyújtunk ízelítőt:

Hétfőn, 19-én a Mansarda Központban 17 órától falmászás gyerekek számára, 18 órától angol nyelvkurzus fiatalok számára, 22 órától pedig rádióműsor, melynek során a helyi rádióban beszélgetnek az önkéntességről, a tevékenységekről. Kedden 9 órától diszkrimináció ellenes műhely, a Nevo Parudimos Egyesület és a Megyei Tanfelügyelőség részvételével. Szerdán egy gyalogostúra útvonalat jelölnek ki Resicabánya- Starnic völgy-Resicabánya útvonallal. A helyi önkormányzat, a Bike Attack alapítvány valamint az Önkéntesek Központja a következő hetekben újabb öt útvonal kijelölését ígérik. Csütörtökön a 8.számú általános iskola diákjainak szerveznek különböző tevékenységeket, pénteken ruhagyűjtés lesz hátrányos helyzetű fiatalok számára, szombaton pedig filmnézés az ifjúsági központban és vasárnap a bicikli szezon megnyitása. Egy hegyi biciklitúrán vehet részt minden érdeklődő. A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy vegyenek részt akár a meghirdetett, akár saját maguk által kitalált tevékenységekben.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'