JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 18., 15.56
Ecstasy tabletták Nagylakon

Az ujjlenyomatok elárulták

Az ujjlenyomatok elárulták
Az ujjlenyomatok elárulták

Drogcsempészeket kaptak el a szervezett bűnözéssel (DIICOT) foglalkozó felügyelők szombat éjjel a nagylaki határátkelőnél, ahol egy fiatal több mint 10 000 ecstasy tablettát akart behozni az országba.

A rendőrök fülest kaptak, hogy valaki(k) a kockázatos drogok kategóriájába tartozó kábítószert akarnak becsempészni az országba. A pontosan 10 007 darab tablettát egy utasokkal teli, Hollandiából érkező autóbuszban találták meg. A Mercedes jelét viselő drogokat műanyag zacskókba csomagolták, és egy utazótáskába rejtették. Kezdetben a 34 utas egyike sem ismerte be, hogy övé lenne a táska, a felügyelők leszállították őket és mindegyiktől ujjlenyomatot vettek. Az utasoktól, illetve a zacskókról és táskáról levett ujjlenyomatok összehasonlítása után már nem volt kétséges, ki a tulajdonos. A 22 éves Vrancea megyéből származó fiatal először tagadta a csempészést, majd a bevallotta, hogy vele vitették át a csomagot. A fiút 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték kábítószer-csempészés gyanújával. Ha elítélik, 15-25 év között ülhet a börtönben, ezen kívül állampolgári jogaitól is megfoszthatják.

A temesvári kollégáikkal együttműködő felügyelők szerint a drogok értéke a feketepiacon nem kevesebb, mint 600 000 új lej. Feltehetően jól megszervezett bűnhálózatról van szó, az elfogott fiú pedig ennek csak egy kis láncszeme. A továbbiakban a nyomozók azt próbálják meg kideríteni, kiknek dolgozott az ifjú csempész, és kik lehetnek a hálózat tagjai.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'