Szerda, 2018. május 23., 00.34

Az újonnan megnyíló Arad megyei határátkelők programja!

Az új átkelőknek elsősorban a környékbeli települések lakói fogják igazán hasznát venni
Az új átkelőknek elsősorban a környékbeli települések lakói fogják igazán hasznát venni

Amint azt tegnapi lapszámunkban is olvashatták (Napzárta), tíz új határátkelő nyílik a román–magyar országhatáron. Sergiu Bîlcea, az Arad Megyei Tanács alelnöke a szerdai nap folyamán találkozott az érintett települések polgármestereivel, egyeztetni az újonnan megnyíló átkelőhelyek programját.

Az alábbiakban olvashatják mikor lesz nyitva hétvégén a négy határátkelőhely:

Nagylak–Csanádpalota: vasárnap 8–16 óra között;
Kisvarjas–Dombegyház: szombaton 9–17 óra között;
Ottlaka/ Grăniceri–Elek: szombaton 9–17 óra között;
Feketegyarmat–Dénesmajor: szombaton 10–19 óra között.

Az Arad Megyei Tanács vezetői elmondták, a megnyíló határátkelőkkel remélhetőleg sikerül jobban kihasználni azokat a közutakat, melyeket a magyarországi partnerekkel közösen építettek, a határon átnyúló uniós pályázatok keretén belül. A határon átnyúló projekteken keresztül létesített utak finanszírozója ugyanis még év elején felszólította a román kormányt, hogy, ha nem használják a határ menti utakat rendeltetésük szerint, előfordulhat, hogy vissza kell fizetni a támogatást.

Az új átkelőknek elsősorban a környékbeli települések lakói fogják igazán hasznát venni, hiszen ezek után könnyebben látogathatják meg a határon túli rokonaikat, barátaikat, ezáltal sok időt és pénzt takarítanak meg az utazásnál.

Az Arad megyei tanács képviselői szerint a határátkelők ideiglenes megnyitása közelebb hozhatja egymáshoz a határ két oldalán lévő közösségeket. Mindez pedig akkor fog csak igazán kiteljesedni, ha Románia végre csatlakozik a Schengen-térséghez és a határátkelők gyakorlatilag megszűnnek. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas