MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 09.05

Ballagás a Bethlen Gábor Kollégiumban

Ballagás a Bethlen Gábor Kollégiumban
Ballagás a Bethlen Gábor Kollégiumban

Május utolsó szombatján 9 óra 45 perckor a Bethlen Gábor Kollégium udvarán ünneplőbe öltözött végzős diákoknak szólaltak meg a csengők, akik a Gaedamust énekelve elindultak a nagyenyedi református templom felé. 

A ballagás első állomásán az ünnepeltek, tanáraik és az örömükben osztozó szülők, hozzátartozók Kónya Tibor iskolalelkész ünnepi prédikációját hallgathatták meg.

Az ünnepi műsort a XII. C diákjai biztosították Fórika Éva zenetanár vezetésével.

Szőcs Ildikó igazgatónő a református tagozaton végzett diákoknak átadta a vallási tantárgyuk elsajátítását igazoló oklevelet. Az Áldásoddal megyünk, megyünk innen el záróének után az ünnepeltek számára a szépen feldíszített tantermekben került sor az utolsó osztályfőnöki órára.

12 órakor újra megszólaltak a csengők, és a XI-es diákokból kialakított sorfal mellett, rózsaszirmokra lépve vonultak a végzősök a Tornakertbe, Bethlen Gábor szobrához.

Kónya Mária aligazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket és rendhagyó módon az 50 éves találkozó véndiákjait is, akik a végzős diákokkal együtt mentek fel a Tornakertbe. Köszöntötte Mihai Horaţiu Josant, Nagyenyed polgármesterét, Kováts Krisztiánt, az RMDSZ Fehér megyei elnökét és Krecsák Adalbert alpolgármestert, kik szintén intéztek pár szót az egybegyűltekhez.

Felcsendül a Ballag már a véndiák, majd Kis Hermina XI. A osztályos köszöntötte a ballagókat, majd az iskolától, tanároktól, iskolatársaktól búcsúzott a XII -esek nevében Tóth Noémi Orsolya.

Szőcs Ildikó igazgatónő ünnepi beszéde után, a hagyományokhoz híven, a tanulásban és egyéb tevékenységekben kiemelkedő eredményeket elért diákok díjakat vehettek át.

Deák Ferenc-díjat kapott Boca Paula és Bosca Xénia (XII. A), akik a biológia terén kiemelkedő eredményeket értek el. A díjat átadta Deák Levente jogász, a díj egyik megalapítója.

A Múlt és Jelen díjat, amelyet a soltvadkerti Kossuth Lajos Általános Iskola nyugalmazott aligazgatója, Fekete Ilona alapított, Horváth Enikő (XII. A) vehette át Bakó Botondtól, az iskola nyugalmazott tanárától.

Király László és Edit, a kollégium nyugalmazott tanárai díjban részesítették a kultúránkat a tánc és a zene terén képviselő diákot, Szilágyi Diánát (XII. C). A díjat Kónya Mária aligazgatónő adta át.

A Dr. Vita Zsigmond-díjat Nagy Melinda (XII. B) vehette át Stáb Ildikó magyar szakos tanárnőtől.

A Fehér megyei RMDSZ jutalomban részesíti azt a diákot, akinek a négy líceumi év általános jegye a legnagyobb. E szép eredményt Takács Tünde Evelin (XII. A) érte el, a díjat Kováts Krisztián adta át.

Simon László-díjban Horváth Enikő és Székely Helga Krisztina (XII. A) részesültek. A díját átadta Szőcs Ildikó.

A Molnár Árpád-díjat Boca Paula XII. A osztályos tanuló vehette át Hollányi Zoltántól.

A Kolozsvári Casino Bárdi Zoltánt (XII. A) kitartó és eredményes munkájáért jutalmazta, a díjat Szőcs Ildikót igazgatónő adta át.

A Dr. Dominich Sándor-díjat Köble István (XII. A) kapta a számítástechnikában és a matematikában elért eredményeiért. A díjatátadta  Szőcs Ildikó igazgatónő.

Az Inter-Art díjban részesíti a művészetek terén kiemelkedő diákokat. Idén a díjat Balogh Zoltántól Kis Csaba, Mucsi Klára (XII. B) és Comanici Melinda (XII. A) vehették át.

A Bethlen Gábor Alapítvány díjban részesítette a ballagó osztályok legjobb tanulóit, Takács Tünde Evelint, Tóth Noémi Orsolyát, Lupean Rebekát és Géczi Zsófiát. A díjat Horváth Enikő főkönyvelőtől vehették át.

Molnár Réka XII. C osztályos tanuló elismerést kapott a vallási vetélkedőkön elért eredményeiért. A díjat Lázár Emőke tanárnő adta át.

A Bethlen Baráti Társaság idén is jutalomban részesítette azokat – Demény Norbert, Karsai Gyöngyi, Horváth Enikő és Székely Krisztina –, akik a biológia terén értek el kiváló eredményeket. A díjat Lőrincz Lászlótól, a Baráti Társaság elnökétől vehették át.

Az Ex Libris  könyvesbolt díjazta idén is a könyvbarát diákokat. Lőrincz Ildikótól a díjat Horváth Enikő és Kerekes Fischer Szabolcs (XII. A), Nagy Melinda (XII. B) és Molnár Réka (XII. C) vehette át.

Különdíjat kapott a könyvelői szak két kiváló diákja, Tóth Noémi Orsolya és Szakács Tibor (XII. B). A díjat Lőrincz Helga adta át.

Fari Palkó-díjban részesült a legjobb bentlakó diák, Fari Palkó Ilonától a díjat Tövisi Hunor (XII. C) vette át.

Rimbás Viktor-díjat a legjobb sportoló kaphatta – az idén Simon Ervin (XII. B). Deák Fogarasi Elek-díjban ugyancsak a nagyon jó sportolók részesültek: Avram Ana-Maria és Molnár Zsolt (XII. A), a díjakat Horváth Enikő főkönyvelőnő adta át.

Iskolánk cserkészcsapatának vezetője, Kónya Tibor iskolalelkész díjazta a cserkészek eddigi hűségét.

A ballagási ünnepség záró momentuma az osztálydíjazás volt.

A XII. A osztályfőnöke, Kóbori Annamária adta át a megérdemelt jutalmakat. I. díj Takács Tünde Evelin, II. Székely Krisztina. III. Boca Paula. Dicséretben részesült Demény Norbert, Horváth Enikő és Turzai Éva.

A XII. B osztályosoknak Fodor Elemér osztályfőnök adta át a jutalmakat. I. díj Tóth Noémi Orsolya, II. Nagy Melinda, III. Bárdos Alíz. Dicséret: Szakolczy Imola.

A XII. C osztályosoknak Lázár Emőke osztályfőnök adta át a jutalmakat. I. díj, Lupean Rebeka, II. Bíró Brigitta, III. Szilágyi Diána. Dicséret: Molnár Réka.

A XIII. A osztályosok díjait Lőrincz Helga osztályfőnök adta át. II. díj Gáczi Zsófia, III. Csongvai Artúr. Dicséret: Király Mária.

Ezután újra megszólalt a csengő, a ballagó diákoknak immár már utoljára.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Barta Piroska / Szerda, 2011. június 01., 15.07 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ki e szép beszámoló szerzője ?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'