Hétfõ, 2019. február 18., 04.16

Banat Agralim mezőgazdasági vásár

Petre Daea miniszter sorra látogatta a standokat
Petre Daea miniszter sorra látogatta a standokat

Ma, pénteken a temesvári Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem területén megnyitotta a kapuit a 16. Banat Agralim mezőgazdasági vásár. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Petre Daea mezőgazdasági miniszter, Ciprian Preda, az Oktatási és Kutatási Minisztérium államtitkára, Cosmin Alin Popescu, a házigazda Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem rektora, az eseményt támogató közigazgatási intézmények és a társszervező Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara képviselői.

A Banat Agralim a régió egyik dinamikusan fejlődő, évről évre bővülő mezőgazdasági seregszemléje, ahol idén mintegy 150 belföldi, 15 szerbiai, 7 bolgár és néhány magyarországi kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A vásár kínálatából nem hiányoznak a mezőgazdasági gépek, műtrágyák és gyomirtók, vetőmagok, állattenyésztési berendezések, banki és pályázatíró szolgáltatások. A mezőgazdasági termékek teljes skálája megtalálható a vásáron, de jelen vannak a hagyományos élelmiszerek és kézműves termékek is, a bőrárutól a lószerszámig. A látogatókat lacikonyhák, bortermelők, kürtőskalács-sütödék, fagylaltozók, minőségi biozöldség- és gyümölcsárusok várják. A tenyészállat-kiállításon válogatott fajtehenek, bikák, tenyészlovak, juhfélék, házinyulak, halak stb. láthatók. Tájainkon is újból tenyésztik a hagyományos fajtákat, mint a szürkemarha, a mangalica sertés vagy a csavart szarvú racka juh.

Ma, szombaton 10 órától kutyaidomítók bemutatója, 12.30 órától lovas bemutatók és akadályverseny lesz a vásár keretében. A mezőgazdasági vásár szombaton 10–20, vasárnap 10–18 óra között ingyenesen látogatható!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'