Fölszálott a páva

JelenHaz
Péntek, 2019. október 18., 16.20

Bánságiak a XXI. EKE Vándortáborban

A bánsági EKE-sek közös bográcsossal ünneplik az érkezést
A bánsági EKE-sek közös bográcsossal ünneplik az érkezést

Az Erdélyi Kárpát Egyesület idei XXI-ik Vándortáborát az EKE Székelyudvarhelyi Osztálya szervezte meg július 31. és augusztus 5. között a Szentegyháza határában található Majzos-fürdő területén. 

A Hargita-hegység lábánál megtartott turistatáborban, minden eddigi rekordot megdöntve, több mint 1300 természetbarát vett részt, közülük több mint 400-an Magyarországról jöttek és volt egy holland vendég is. A résztvevők egybehangzó véleménye szerint a szervezés „osztályon felüli” volt, látványos, „huszáros” megnyitóval és a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát is felvonultató záróünnepséggel (ez utóbbiról nem hiányzott az ökörsütés meg a hagyományos tábortűz sem). A tábor területén (premierként) minden nap egész délután szólt a Majzos-rádió („a természet szelíd és vad hangja”), mely közérdekű bejelentések és tábori hírek mellett a londoni olimpiáról is tudósított, miközben hangulatos zenével is szórakoztatta a táborozókat.

Mint Illés Mihály BKE-elnöktől megtudtuk, a Bánságból 18 tagú csapat vett részt a Vándortáborban – 16 BKE-tag és 2 vendég –, akik 16 sátrat és 2 pavilont vertek fel a sátortáborban. A társaság megérkezését a táborba az egyesületi közös bográcsban elkészített kolbászos krumplipaprikás elfogyasztásával ünnepelték a bánsági turisták. A három túranap az eddigi Vándortáborokra nem jellemző, szokatlanul szép időt hozott, így mindenki, minden nap túrázott. A BKE aradi tagja, Stefanov Titusz munkásságát – a turistahagyományok, illetve Czárán Gyula emlékének ápolásáért – Hermann Antal díszoklevéllel jutalmazták.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'