https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 15.56
Temesvári Várbástya

Beálltak a lőrésekhez

Beálltak a lőrésekhez
Beálltak a lőrésekhez
A Temes Megyei Tanács uniós pályázatot nyert a tulajdonában levő Várbástya felújítására és turisztikai központtá való kifejlesztésére. A felújítási munkálatoknak tavaly szeptember elsején kellett volna kezdődniük, de a bérlő cégek egy része nem hajlandó kiköltözni a műemlék épületből.


A legújabb fejlemény a Várbástya felújítása körüli jogi huzavonában: a Vár-vendéglő után egy másik bérlő, a Bástya Kaszinó (Casino Bastion) is pert nyert a Temes Megyei Tanács ellen, amelynek nyomán a bíróság elrendelte az építési engedély visszavonását.

Felbuzdulva a Vár-vendéglő jogi ügyeit intéző Florin Kovacs sikerein, a Bástya Kaszinó cég felkérte a sikeres ügyvédet, hogy az ő ügyüket is képviselje. Nem tévedtek: Kovacs újabb pert nyert, ezúttal azzal az indoklással, hogy a Várbástyát nem is kell felújítani. A csodaügyvéd azzal is megvádolta Constantin Ostaficiuc Temes megyei tanácselnököt, hogy a műemlék felújítására uniós pályázaton elnyert pénzösszegből (7 millió euróról van szó) pártja választási kampányát akarja finanszírozni. A megyei elnök tegnap az önkormányzat plénuma előtt válaszolt a vádakra. Ostaficiuc kijelentette: a Várbástya, amely jelenleg Temesvár legrégibb műemlék épülete, nemcsak hogy felújításra szorul, de a jelenlegi állapotában balesetveszélyes tovább használni, erről szakértői véleményezés készült.

– Vannak olyan személyek és csoportok Temesváron, akiknek a személyes érdekeik, saját hasznuk fontosabb a közösség szempontjainál. Jelen pillanatban 12 perünk zajlik a Várbástya bérlőivel, akik időhúzás céljából különböző dolgokkal megvádoltak bennünket. Amíg a perek tartanak, ők tovább működtetik az üzletüket. Személyesen ellenem is indítottak három pert, de a bíróság egyik esetben sem adott nekik igazat. Válaszul, én kellene rágalmazásért bepereljem őket, de nem akarok ilyen kicsinyes vádakra reagálni. Az önkormányzat plénuma előtt kijelentem: semmi mást nem tettem azon kívül, hogy a megyei tanács határozatait végrehajtottam! Ha ezeknek az érdekcsoportoknak nem számít, hogy a temesvári közösség elveszít egy 7 millió eurós európai támogatást, én ezt nem hagyhatom annyiban, addig pereskedünk, amíg bebizonyosodik, hogy nekünk van igazunk!

Kapcsolódó anyagok

Az utolsó „védő” is bedobta a törölközőt

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'