Szombat, 2018. december 15., 08.44

Beindul a párengi út korszerűsítése?

Beindul a párengi út korszerűsítése?
Beindul a párengi út korszerűsítése?
Úgy néz ki elgördült az akadály a Petrozsényt a szomszédos párengi üdülőteleppel összekötő út korszerűsítése elől. Legutóbbi ülésén a megyei tanács ugyanis jóváhagyta a korábban erőteljesen ellenzett társulást a petrozsényi önkormányzattal.


A 15 kilométeres, jelenleg tankcsapdákkal teli út modernizációja létfontosságú a környék turisztikai adottságai kiaknázása szempontjából. Az út felújítása 16,5 millió lejbe kerül, amiből 13 milliót európai pénzalapokból fedeznének. A maradékot, pedig a megyei tanács, illetve a petrozsényi önkormányzat állja, fele-fele részben. A társulás hiányában azonban az EU-s pályázat sem lett volna lehetséges.

Tiberiu Iacob-Ridzi Petrozsény demokrata-liberális polgármestere erősen nehezményezte, hogy a megye liberális vezetősége jelentősen támogatta az SZDP-s irányítású szomszédos Lupényt, a sztrázsai üdülőhöz vezető út korszerűsítésénél, miközben Petrozsény hoppon maradt. Mircea Moloţ, a megyei tanács elnöke viszont a petrozsényiek libegő-építési tervére hivatkozott a társulás elutasítására.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'